Afbeelding
Foto:

Filmavond met tragikomedie ‘Ome Cor’ in Cascade

H.I.Ambacht - Tijdens de laatste filmavond van dit seizoen, op woensdag 24 mei, draait de oer-Rotterdamse tragikomedie ‘Ome Cor’ in Cascade. Producent en hoofdrolspeler is acteur Martin van Waardenberg.

Ome Cor, een Rotterdamse havenarbeider, komt in de problemen als hij fraudeert met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Uiteindelijk belandt hij zelfs in de gevangenis. Ook de relatie met zijn puberdochter Carola staat onder spanning en verloopt maar moeizaam. Hij probeert van alles om zijn leven weer op de rit te krijgen, maar in een reeks komische ontmoetingen gaat het van kwaad tot erger.

‘Ome Cor’ komt uit de koker van theatermaker en acteur Martin van Waardenberg, die ook de hoofdrol speelt. Het plan voor de film ontstond tijdens de lockdown. ‘Ome Cor’ moet het hebben van de grappen en het verhaal. Tientallen bevriende acteurs en bekende Rotterdammers draafden op om Van Waardenberg te helpen met zijn project, van Pierre Bokma tot Katja Schuurman en van burgemeester Achmed Aboutaleb tot Lee Towers. Een deel van de opbrengst gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis.

Woensdag 24 mei 20.00 uur. De film is geschikt voor alle leeftijden, meer info en kaarten (à 7 euro) via de website:
www.stichting-cascade.nl.