Goud gevonden

Zwijndrecht - Maandagavond 25/3 kwam fractie voorzitter Johan Limberger met een bezoeker langs bij Chris Moorman van ABZ. Het betrof niet direct een politieke vraag alhoewel er nog wel iets politieks aan vast zat. De vraag van Johan en de niet bij name genoemde bezoeker lag vooral op wat de bezoeker had gevonden. Chris Moorman die al vijftig jaar is verbonden aan Geode zou antwoord moeten kunnen geven op de vraag van het tweetal.

De beslist anonieme bezoeker, anders komt straks iedereen aan de deur bij hem, liet een vondst zien die hij met zijn metaaldetector had gedaan. Het stuk mineraal, nou ja stukje, zag er uit als goud. De vraag is of het echt goud is. Aangezien Chris Moorman veel contacten heeft kwamen zij bij hem terecht, hij was toch aanwezig in het gemeentehuis. In eerste instantie leek het nep goud maar na het aanhoren van het verhaal en verder testen werd daar toch anders over gedacht.

In Engeland vond recent ook iemand een stukje goud op een plek waar het geologisch niet voortkwam. Omdat Chris thuis ook diverse soorten goud uit de wereld heeft en kan testen bleek het goud echt te zijn.

Hoe het daar gekomen is, is een raadsel. De locatie op de oevers van de Noord is niet bekend gemaakt. Wethouder Kreukniet van de gemeente Zwijndrecht wilde niet reageren. Maandag gaan de detectoristen er aan de slag op het gebied waarvan de grens ligt tussen twee gemeenten Ambacht en Zwijndrecht. In welke gemeente het precies naar boven is gekomen wordt nog uitgezocht, dit vanwege eventuele eigendomsrechten.

Een ware goudkoorts maakt zich dus meester van de zoekers zoals dat in Engeland ook recent gebeurde. Maandag zullen we het wel horen van de zoekers of men op nog meer goud stuit.

Ingezonden door Chris Moorman