Afbeelding

Ondernemers op bezoek bij Viking Life Saving Equipment

Algemeen

Vorige week bracht een groep van ruim 60 leden van de Ondernemers Vereniging Zwijndrecht (OVZ) een bezoek aan het in Zwijndrecht op bedrijvenpark Ter Steeghe gevestigde bedrijf VIKING Life Saving Equipment BV. Directeur Henk van der Drift gaf de OVZ leden een uitleg over de bedrijfsactiviteiten.

VIKING is een van origine Deens bedrijf met Esbjerg als hoofdlocatie. Inmiddels is VIKING gevestigd in nagenoeg alle maritieme centra in de wereld met eigen vestigingen of agentschappen. Het bedrijf levert producten om de veiligheid van personen aan boord van schepen, booreilanden en helikopters in geval van nood zo veel mogelijk te waarborgen. Deze producten worden gebruikt op vrachtschepen, cruise schepen, vissersschepen, maar ook aan boord van marine schepen en aan boord van helikopters, die personeel naar en van booreilanden brengen. De Zwijndrechtse locatie fungeert als regionaal hoofdkantoor voor een groot deel van Europa.

De aanwezigen kregen ook nog een spectaculair voorbeeld te zien van hoe een VIKING product werkt. Wethouder Robert Kreukniet mocht een redding pakket openen, dat na opening binnen 30 seconden zichzelf opblies tot een compleet uitgerust reddingsvlot voor 16 personen.

OVZ voorzitter Gerard Vaandrager kondigde ook aan dat de OVZ bezig is om een lijst met 5 prioriteiten vanuit het bedrijfsleven op te stellen met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Er is een werkgroep uit de leden gevormd om de belangrijkste wensen richting lokale politiek te inventariseren. Op 12 december sluiten de OVZ leden het verenigingsjaar af met de Winterborrel bij Bistro Michel in de Passage.

Foto: Onno Kemperman