Jaap van Beek tijdens zijn voettocht naar Santiago de Compostela
Jaap van Beek tijdens zijn voettocht naar Santiago de Compostela Foto: Jan Frèrejean

Koffie met ...?

Algemeen

Koffie met... ? is een laagdrempelige reeks koffieochtenden, waar mensen elkaar in de bibliotheek in Hendrik-Ido-Ambacht ontmoeten en kennis delen. Donderdag, 11 januari is het woord aan Jaap van Beek, die over zijn ervaringen met de vierdaagse van Nijmegen vertelt. En voor wie het in oktober heeft gemist geeft hij een korte samenvatting van zijn belevenissen tijdens zijn wandeltocht naar Santiago de Compostela.

Voettocht naar Santiago de Compostelaj
Op 5 oktober 2017 vertelde Jaap van Beek voor zo'n 25 tot 30 personen over zijn avonturen tijdens zijn wandeltocht naar Santiago de Compostela in Spanje, een tocht van 2.870 km! Door het interactieve karakter van de bijeenkomst kwam Jaap toen tijd tekort en kwam hij niet verder dan tot op ongeveer de helft van zijn verhaal. De belangstelling voor de rest van zijn verhaal was zo groot, dat Jaap werd uitgenodigd om op 11 januari 2018 terug te komen en de rest van zijn barre voettocht uit de doeken te doen.
De Vierdaagse van Nijmegen
Naast een korte samenvatting van zijn avonturen tijdens de wandeltocht naar Santiago zal Jaap uitgebreid vertellen over zijn ervaringen met de Vierdaagse van Nijmegen, die hij al 30 keer heeft gelopen. Vanaf de eerste stap tot de finish op de Via Gladiola. "Dat komt goed uit, want op maandag, 15 januari is er voor belangstellenden, die voor de 1e keer mee willen lopen met de Vierdaagse de mogelijkheid tot het inschrijven met gegarandeerde deelname", aldus Jaap.

Ook mee naar de Vierdaagse van Nijmegen?
Wilt u ook een keer Nijmegen bedwingen? Dat kan dit jaar al en wandelsport Oostendam zorgt ervoor! Tijdens de 'Koffie met ......... Jaap van Beek' op 11 januari van 10.30 tot 12.00 uur in de Bibliotheek in Cascade kan Jaap je er alles over vertellen. Kan je er op 11 januari niet bij zijn, maar heb je wel belangstelling en wil je nadere informatie over deelname aan de Vierdaagse van Nijmegen dan kan je Jaap altijd bellen op zijn mobiele telefoonnummer 06-44968401.

Wandelen is gezond
"Wandelen is bijzonder goed voor je gezondheid. Dus begin het nieuwe jaar goed en kom wandelen bij wandelsport Oostendam", aldus een enthousiaste Jaap van Beek tot slot.
Meer informatie over wandelsport Oostendam kunt u vinden op www.oostendam.nl/WANDEL/ .

Tekst: Jan O'teur, foto: Jaap van Beek

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.