Afbeelding

Kids Waterspektakel om De Hoge Devel een succes!

Algemeen

Voor het eerst in de geschiedenis van Sportcomplex De Hoge Devel is een heus "Kids Waterspektakel" georganiseerd voor alle basisschoolkinderen met minimaal een A diploma. Deze vond plaats op vrijdag 2 maart 2018 en was volledig georganiseerd door badmeester Martijn, die hiermee o.a. kon afstuderen voor zijn sportopleiding bij het CIOS in Goes.

In de voorverkoop waren al veel entreekaarten verkocht. Zo'n 200 kinderen werden om half 10 buiten opgewacht door mascotte Jip voor een vrolijke ontvangst en daarna stonden zij in de hal van het zwembad te trappelen van ongeduld. Na het inleveren van de entreekaart en het verkrijgen van een nummer mochten de zwembroeken en bikini's/zwempakken worden aangetrokken. En zo kon het spektakel gaan beginnen. Onder begeleiding van DJ MBEE en badmeesters Martijn en Khalid werd het spektakel geopend met een warming up. Daarna gingen de kinderen, verdeeld in groepen, naar de verschillende spelletjes. Per spel mocht er in 10 minuten zo vaak mogelijk van de glijbaan worden geroetsjt, over de lange mat worden gerend, over het opblaasobject worden geklommen en gegleden, pionnen en bordjes worden opgeraapt van de bodem, de matten worden vervoerd en zo snel als je kunt naar de andere kant worden gezwommen. De badmeesters en – juffen Patrick, Menno, Duncan, Bradley, Marjolijn, Conny, Angelique, Gabrielle, Andrea en Martijn hadden het er maar druk mee.

Om kwart over 12 werden de spellen in het recreatie bad opgeruimd en was er de mogelijkheid om een bekertje limonade, een snack, snoepjes en de meegebrachte boterhammen op te peuzelen. Nog steeds was de DJ leuke muziek aan het draaien en al snel waren de meeste kinderen weer heerlijk aan het spelen in het water. Na de pauze werden de 6 groepen kinderen verdeeld over twee grote groepen. De ene grote groep mocht weer naar hartenlust klimmen en klauteren over de mat en het opblaasobject in het wedstrijd bad. De andere grote groep kreeg een heuse aquarobic les van badjuf Jacky en badmeester Khalid in het recreatie bad. Na een half uur werd er gewisseld van groep. Ondertussen werden er nog steeds lekkernijen uitgedeeld in de vorm van dolfijngums, kikkers, dropharingen en gesuikerde visjes. Daarbij werden de broertjes en zusjes die op de tribune alles zaten te bekijken niet vergeten. Ook kon er nog een bekertje limonade worden gedronken. Het laatste uur van het waterspektakel mocht door de kinderen zelf worden ingevuld. Badmeester Martijn heeft rond half drie de dag met de kinderen afgesloten. Wij denken dat de kinderen na dit zeer geslaagde spektakel moe zijn thuis gekomen.