Afbeelding

De 38ste Fiets4daagse ZHZ blijft een uniek evenement

Algemeen

De 38ste Fiets4daagse Zuid-Holland Zuid, die vorige week gehouden werd, kan wederom een succes genoemd worden. Dit jaar gingen ongeveer evenveel fietsers van start als vorig jaar (391) op weg om 15, 30 of 60 km per avond af te leggen. De tochten voerden door Ridderkerk, Barendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam, H.I. Ambacht, Rotterdam, de Alblasserwaard, de Krimpenerwaard, de Hoekse Waard en andere delen van het eiland IJsselmonde. Het weer was iedereen goed gezind; vaak zon en geen regenen! De organisatoren, bestaande uit leden van de R.F.T.C.Rekreatoer en de Supportersvereniging v.v.Rijsoord, kijken tevreden terug op een fantastisch en uniek evenement in deze regio.

Zoals gebruikelijk werden de deelnemers op de slotavond weer feestelijk binnen gehaald. De Rijsoordse muziekvereniging Sursum Corda stond in Rijsoord klaar om de deelnemers muzikaal te onthalen en daarna ontvingen alle deelnemers van vijf dames van de RaboBank in de kantine van de VV Rijsoord een roos geschonken door De Noorde. In deze kantine van de plaatselijke voetbalvereniging kon met een hapje en een drankje genoten worden. Bij deze laatste controlepost kon ook de welverdiende medaille in ontvangst worden genomen. Voorzitter Marcel van Dongen bedankte de fantastische medewerking van de opbouwers, stempelaars, veiligheidsmensen, EHBO-Rijsoord, controleurs, kantinemedewerkers, enz. Zonder deze vrijwilligers en sponsors was en is de fietsvierdaagse niet mogelijk. Hij spraak zijn tevredenheid uit, want er waren officieel 391 deelnemers ingeschreven. De commissie FIETS 4 DAAGSE ZUID-HOLLAND ZUID hoopt dat zij ook volgend jaar weer op deze samenwerking mogen rekenen. Als laatste werd de grote verloting van de fiets en andere prijzen gehouden. Winnares van de fiets van Verschool werd mevrouw Mien de Waard. De winnaar van de Foopla foto van Sign Power was Henk Bestenbreurtje. De datum voor volgend jaar van de 39e editie is nu al bekend, nl. 19 t/m 22 juni 2019.

Foto's
De vele foto's die tijdens de vier avonden door de organisatie gemaakt zijn, zijn te zien op de website van de voetbalvereniging Rijsoord; www.vv-rijsoord.nl. Ook op Facebook is de Fiets4daagse actief met dank aan Djen Design.