Afbeelding

Onnodige en frustrerende nederlaag Heerjansdam

Algemeen

Heerjansdam speelde uit tegen SVL (Langbroek, Wijk bij Duurstede) en om van die wedstrijd een 'normaal' verslag te maken is een verhaal op zich. Mede door de Dammers zelf, die met 1-0 verloren, deels door (in de ogen van veel Heerjansdammers) irritatie opwekkende scheidsrechter. Al is dat (misschien) wel weer 'te gekleurd'. Feit was in ieder geval dat Heerjansdam zo'n 80 minuten in balbezit was en zeker voor de rust, minimaal vier goede kansen kreeg en toch niet wist te scoren.

Voor de rust was Heerjansdam heer en meester, met kansen voor Jelmer Nugteren, Giovanni Smit en Paul scheurwater. Keeper Sander Schreuder had nog niets te doen gehad, toen hij in de 33e minuut geklopt werd door een laag, geplaatst schot, in de verre benedenhoek van Willem Baaij: 1-0.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, al nam de irritatie steeds verder toe. En ook de 'wanhoop' bij Heerjansdam, dat ook pech had. Invaller Louis Salacroup schoot na een goede actie tegen de binnenkant van de paal en zag vervolgens de bal weer het veld in stuiteren.

In de hectische slotfase kregen Jelmer Nugteren en trainer Patrick Kok (na commentaar op de leiding) nog een rode kaart.

Scoreverloop: 1-0, (33) Baaij.

Scheidsrechter: de Wild (die maar drie minuten blessuretijd bij trok, i.p.v. zeven) trok geel voor van Eem (SVL) en voor de (in veel gevallen) te veel pratende Heerjansdammers: Botterhuis, Scheurwater, van Noort, Smit, Schreuder en Sloof. Rood kregen Nugteren en trainer Kok.

Thuis tegen Montfoort
Zaterdag 26 januari speelt Heerjansdam thuis tegen Montfoort, aanvang: 14.30 u.