In de expositie is voor ieder wat wils; van schilderkunst, tekeningen, fotografie, gifjes tot film.
In de expositie is voor ieder wat wils; van schilderkunst, tekeningen, fotografie, gifjes tot film.

CORONA(TIJD) - Online Expositie KunZt

Algemeen

Bekijk vanaf vandaag (08-07-2020) de nieuwe online expositie van KunZt, gewoon vanaf de bank.

Elk jaar biedt KunZt een podium aan Zwijndrechtse scholieren. Zij kunnen in een kunstexpositie laten zien wat zij dat schooljaar tijdens de kunstlessen gecreëerd hebben. Ook dit schooljaar gingen leerlingen van het DevelsteinCollege weer voortvarend aan de slag. Het thema wat zij vanuit school meekregen was: 'tijd'. Niet veel later bleek dat juist de tijd hen in de weg zat. Het coronavirus gooide roet in het eten. De fysieke lessen op school maakten al snel (deels) plaats voor online lessen vanuit huis.

Wat deze quarantaineperiode losmaakte bij de leerlingen, is dan ook haarfijn voelbaar en zichtbaar in deze prachtige virtuele kunstexpositie. Het kon dan ook niet anders dan dat het thema 'tijd', plaatsmaakte voor een breder en actueler thema, namelijk corona(tijd)! Een periode die ons allemaal geraakt heeft, op welk vlak dan ook. Een rare tijd met veel wisselende emoties. Emoties die je mogelijk ook herkent in de kunstwerken van de leerlingen.

De expositie
De digitale expositie bestaat uit meerdere onderdelen, die allemaal een ander aspect van coronatijd belichten. Zo is het eindexamenwerk rondom het thema tijd zichtbaar gemaakt. Maar de expositie laat ook hele persoonlijke en kwetsbare kunstwerken zien. Zo hebben de leerlingen selfies gemaakt die de coronaperiode voor hen in een foto haarfijn en soms op de gevoelige snaar vastleggen. Ook maakte de leerlingen ‘Kunst en Quarantaine’-portretten. Voor deze portretteren creëerde zij als het ware foto-replica's van bekende schilderijen, vaak met zichzelf in de hoofdrol.

En dat is niet alles! Dit is slechts een kleine selectie van het prachtige materiaal dat in de tentoonstelling te zien is. In de expositie is voor ieder wat wils; van schilderkunst, tekeningen, fotografie, gifjes tot film. Bekijk de expositie op je eigen tempo op de website van Kunzt via www.kunztzwijndrecht.nl.

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.