Foto: Rob van Efferen
Foto: Rob van Efferen Foto: Rob van Efferen 2020

Nieuwjaarsduik gaat niet door!

Algemeen

Vanwege de nog geldende coronamaatregelen kan de Nieuwjaarsduik 2021 helaas niet doorgaan. Hoe graag de organisatie het ook wil, zij kan de noodzakelijke afstand van 1,5 meter tussen de deelnemers en het publiek niet garanderen. 

Sinds Nieuwjaarsdag 2014 heeft Hendrik-Ido-Ambacht zijn eigen Unox Nieuwjaarsduik. De opkomst ligt meestal rond de 100 deelnemers, maar bij de Nieuwjaarsduik van 2016 haalden we het dubbele aantal deelnemers door het fraaie weer dat we toen hadden.


Wat oorspronkelijk begon als een in het café bedachte grap, is inmiddels een traditie geworden, die volgens burgemeester Heijkoop niet meer uit ons dorp is weg te denken. De Nieuwjaarsduik heeft nu zes keer in Hendrik-Ido-Ambacht plaatsgevonden bij het zwemstrandje in het Sandelingenpark. In 2019 kon de Nieuwjaarsduik ook niet doorgaan omdat er geen vergunninghouder werd gevonden. Vanaf vorig jaar is de organisatie voor de toekomst stabiel, maar door het grillige virus, hebben we geen andere keus dan de Nieuwjaarsduik nog een keer over te slaan. Wij hopen van harte dat we weer op Nieuwjaarsdag 2022 een fantastische duik kunnen organiseren.