Frank Glimmerveen, voorzitter van de winkeliersvereniging De Schoof overhandigt het eerste Kerstpakket aan Ton Ruikes, interim directeur/bestuurder van De Blije Borgh
Frank Glimmerveen, voorzitter van de winkeliersvereniging De Schoof overhandigt het eerste Kerstpakket aan Ton Ruikes, interim directeur/bestuurder van De Blije Borgh

Ludieke Kerstactie De Schoof & De Blije Borgh

Algemeen

Om hun maatschappelijke betrokkenheid bij de inwoners van de gemeente te tonen organiseert Winkelcentrum De Schoof elk jaar een mooie kerstactie. Dit jaar hebben de winkeliers samen met De Blije Borgh een ludieke actie bedacht om de medewerkers en vrijwilligers van deze zorgorganisatie extra te bedanken voor hun grote inzet en liefdevolle zorg, die zij in dit moeilijke coronajaar aan bewoners en cliënten van De Blije Borgh hebben gegeven.

Activiteiten De Schoof
“Zoals u van winkelcentrum De Schoof gewend bent, besteden we ieder jaar extra aandacht aan de Sinterklaas- en Kerstperiode door extra activiteiten te organiseren voor onze klanten”, vertelt Wim Bergsen, bestuurslid van de winkeliersvereniging van De Schoof. “Zo vond vorig jaar de kerstactie ‘Doe een wens’ plaats, waarbij inzenders van een wenskaart een mooi Kerstpakket konden winnen. Bovendien werd voor elke ingeleverde wenskaart ook nog eens € 2,- gedoneerd aan de Voedselbank. Door de huidige Covid-19 maatregelen is een dergelijke actie dit jaar helaas niet mogelijk, vandaar dat het bestuur van de winkeliersvereniging een andere ludieke actie bedacht heeft”.

Kerstmarkt De Blije Borgh
“De Blije Borgh organiseert normaal gesproken in deze tijd van het jaar voor haar medewerkers en vrijwilligers op de hoofdlocatie een Kerstmarkt”, vertelt Annemarie van Drimmelen, Medewerker Communicatie van zorgorganisatie De Blije Borgh. “Op deze gezellige Kerstmarkt met hapjes, drankjes en muziek kunnen de aanwezigen, ook eens buiten het werk om, gezellig met elkaar bijpraten. Op de markt staan ook kraampjes van lokale winkeliers met bijvoorbeeld bloemen en planten, kaas, wijnen en sieraden. Alle medewerkers en vrijwilligers krijgen een De Blije Borgh-Kerstbon en kunnen daarmee bij de kraampjes hun eigen kerstpakket samenstellen. Door de coronamaatregelen kan de Kerstmarkt dit jaar helaas niet doorgaan. In samenwerking met winkelcentrum De Schoof hebben we daarvoor in de plaats een mooi alternatief gevonden”.

Actie ‘Wij zorgen voor elkaar!’
“Vanwege het coronavirus is het voor heel veel mensen een moeilijke tijd. Maar vooral voor de mensen in de zorg”, vervolgt Wim zijn verhaal. “Daarom krijgen alle 800 medewerkers en vrijwilligers van zorgorganisatie De Blije Borgh namens de ondernemers van winkelcentrum De Schoof in dit ‘coronojaar’ een mooi samengesteld Kerstpakket. De producten worden aangeboden in een luxe-juteshopper met daarop de toepasselijke slogan: ‘Wij zorgen voor elkaar!’. De Blije Borgh verwent al haar medewerkers en vrijwilligers met Kerstbonnen, die te besteden zijn bij de winkeliers in De Schoof. Zo zorgen we in deze moeilijke tijd voor elkaar, een mooie gezamenlijke actie dus!”.

Waardering en dank
De winkeliers uit De Schoof willen met deze actie vooral hun waardering uitspreken voor alle medewerkers en vrijwilligers in De Blije Borgh en hen bedanken voor hun grote inzet en de liefdevolle zorg, die zij ook in deze tijd aan de bewoners en de cliënten geven. “Zij hebben dit dubbel en dwars verdiend!”, aldus Wim Bergsen namens het bestuur van de winkeliersvereniging De Schoof. De Blije Borgh is maar wat blij met deze blijk van waardering: “Wat een mooi cadeau” is hun eerste reactie.

Uitreiking Kerstpakketten
Afgelopen maandag werd het eerste van de 800 Kerstpakketten in een leegstaande, maar sfeervol ingerichte winkelruimte in De Schoof door het bestuur van de winkeliersvereniging overhandigd aan Ton Ruikes, interim directeur/bestuurder van De Blije Borgh. Uiteraard op 1,5 meter afstand en met mondkapjes voor. Ton bedankte de winkeliers nog eens van harte voor deze mooie geste. Het management van De Blije Borgh gaat samen met de vrijwilligersorganisatie de pakketten persoonlijk bij iedereen thuis bezorgen. “Een hele operatie”, aldus Annemarie, “maar we hopen alle 800 pakketten, kerstbonnen en kerstkaarten nog voor de Kerst af te kunnen leveren!”.