"Hoewel ik mijn buurtje zal missen, verheug ik me op mijn verhuizing."
"Hoewel ik mijn buurtje zal missen, verheug ik me op mijn verhuizing."

Ontdekdezorg week: Mevrouw Peeck: “Ik pieker niet meer!”

Algemeen

De laatste tijd piekerde mevrouw Peeck een beetje. Ze wordt volgende maand 80. Ze is nog fit en wandelt drie keer per dag met haar hondje Frits. “Een stappenteller heb ik niet nodig!”, vertelt ze. Boodschappen haalt ze op de fiets en ze doet haar best om gezond te eten. “Ook al vind ik alleen voor mezelf koken niet echt leuk”, zegt ze verontschuldigend. Mevrouw Peeck heeft haar hele leven gewerkt. Als jong meisje begon ze als typiste op een notariskantoor, maar bleef zich ontwikkelen. De laatste 15 jaar ondersteunde ze de directie van een grote scheepsbouwer. “Een interessante baan. Ik kijk er met plezier op terug.”

Mevrouw Peeck trouwde nooit. “Ik had veel vrienden en gezellig buren. En ik was natuurlijk een beetje getrouwd met mijn werk”, grapt ze. In 1980 verruilde ze haar huurflat voor een koopwoning. “Ik wilde meer rust en ruimte. De flat was heel rumoerig en er werd slecht schoongemaakt. Ik vond een tussenwoning in een gezellig buurtje waar ik met plezier woonde.”

“Toen kreeg mijn zus kreeg een hersenbloeding. Ze kon niet veel meer. Zij heeft een man en kinderen die voor haar kunnen zorgen. Maar als mij zoiets zou overkomen? Daar piekerde ik over. Mijn huis verkopen zou vast wel lukken. Maar… wat dan?”

Trees, een vriendin, vertelde haar over kennissen die in een appartementencomplex voor senioren in Sliedrecht wonen. “ ‘Ga daar eens kijken’, zei ze tegen me. ‘Die mensen zijn heel enthousiast’.”

Zo belandde mevrouw Peeck op de thee bij de familie Meulman in Hof van Sliedrecht. Ze was aangenaam verrast. “Een heel andere flat dan mijn eerste huurflat”, vertelt ze. “Zo netjes en schoon! Gezellige zitjes, een gastvrije receptiebalie. En in de hal klonk zachtjes Mozart, mijn favoriete componist!”

Trees’ kennissen vertelden haar over de activiteiten, de uitstekende keuken en alle extra diensten die Hof van Sliedrecht kan bieden; het winkeltje en de kapper in huis, het zorgteam - voor als het nodig is. “Natuurlijk wilde ik ook weten of ik zoiets wel kan betalen”, vertelt mevrouw. “Maar met de opbrengst van mijn eigen woning en met mijn pensioen is dát echt geen probleem. Ik heb me meteen ingeschreven als belangstellende en heb de makelaar gebeld. Mijn huis is intussen al verkocht! Hoewel ik mijn buurtje zal missen, verheug ik me op mijn verhuizing. En piekeren, dat doe ik dus niet meer!”

Hof van Sliedrecht
Lijsterweg 31
3362 BB Sliedrecht
T. 0184 -414355
E. info@residentiesdrechtstreek.nl