Afbeelding

Ook Scouting Ooievaarsgroep Heerjansdam populair

Algemeen

Zoals in heel Nederland groeit ook Scouting Ooievaarsgroep in ledenaantal. Een hele bijzondere en mooie situatie voor de kleine en gezellige vereniging in Heerjansdam. Aan de Ganzekant in Heerjansdam staat het clubhuis van deze scoutingvereniging waar elke zaterdag opkomsten worden georganiseerd voor kinderen van 5 tot 15 jaar.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Als lid ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei evenementen. Leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. Scouts spelen op een verantwoorde manier in een veilige omgeving.

Weer naar buiten
Gelukkig is het sinds een paar weken weer toegestaan om de opkomsten in en om het clubhuis te organiseren. De kinderen en vrijwilligers zijn heel blij dat zij weer fysieke opkomsten kunnen draaien met elkaar. Scouting gaat om ontmoeting en buiten zijn. Dat is op het eigen terrein uiteraard het best te organiseren. Per speltak, leeftijdsgroepen, is elke zaterdag een eigen opkomst.

Populaire speltak
De Welpen, 7 tot 11 jaar, zijn net zoals in heel Nederland bijzonder populair. Bij deze leeftijdscategorie moeten de Ooievaars nieuwe leden teleurstellen en op een wachtlijst zetten. Dit is voor een kleine vereniging zoals de Ooievaarsgroep een hele bijzondere situatie.

“Nu we weer op ons eigen terrein opkomsten mogen draaien, zie je pas hoe groot de groep Welpen is geworden de afgelopen tijd. Met bewondering voor de leiding, zie ik hoe ze de grote groep kinderen met plezier en energie een geweldige opkomst bieden.”, vertelt Merijn de Graaf, voorzitter van de vereniging. “Deze energie zie ik bij alle speltakken en vrijwilligers. Wij zijn altijd op zoek naar wat wél kan. Dit heeft onze vereniging het afgelopen jaar echt geholpen. Zoals bijvoorbeeld vlak voor de zomervakantie. Toen het nieuws kwam dat we op kamp mochten, heeft de leiding dit in een paar weken tijd georganiseerd.”

Nieuwe leden welkom
Bij de andere speltakken is plek voor nieuwe leden. Voor de Bevers, 5-7 jaar, verzorgt de leiding een geweldige opkomst van 9.00 tot 10.30 uur. De Scouts draaien opkomst van 13.00 tot 16.30 uur voor kinderen 11-15 jaar. Bevers en Scouts zijn van harte welkom om te komen kijken. Meer informatie en contactgegevens vindt u op www.ooievaarsgroep.nl.

Nieuwe vrijwilligers
Bij een groeiende vereniging, is het fijn als ook het vrijwilligersteam meegroeit. De afgelopen paar jaar heeft de Scouting verschillende nieuwe vrijwilligers mogen begroeten. “Hier zijn wij ook enorm trots op. Het vinden van enthousiaste vrijwilligers, is niet altijd gemakkelijk. Zoals bij Scouting vaak gezegd wordt: Laat je uitdagen!” Natuurlijk geldt ook voor de Heerjansdamse Scouting dat vele handen licht werk maken. Nieuwe vrijwilligers zijn daarom van harte welkom. Dit kan uiteraard tijdens de opkomsten, maar ook op de achtergrond.