In de nieuwe praktijk bij eigenaresse Ester de Bruin kun je terecht voor diverse fysieke, mentale en emotionele klachten.
In de nieuwe praktijk bij eigenaresse Ester de Bruin kun je terecht voor diverse fysieke, mentale en emotionele klachten.

Luisteren naar je lichaam

Algemeen

Kinesiologiepraktijk Mozaïek moest in verband met de coronamaatreglen tot 3 maart j.l. wachten totdat de deuren officieel geopend konden worden, maar inmiddels kun je in de nieuwe praktijk bij eigenaresse Ester de Bruin terecht voor diverse fysieke, mentale en emotionele klachten. Met behulp van de spiertest is zij de tolk van jouw lichaam.

Kinesiologie en spiertest
Het woord ‘kinesiologie’ zal voor veel mensen onbekend zijn. “Kinesiologie is de leer van de beweging: je spieren en gewrichten, je spijsvertering, je hormonen, je emoties… Alles in jou is in beweging en staat in verbinding met elkaar”, vertelt Ester. “Door middel van testen kan ik in kaart brengen wat er misgaat in deze bewegingen waardoor je klachten ontwikkelt.”

Dat testen gebeurt met behulp van de geheel pijnloze spiertest. “Deze kan verbanden leggen tussen de klacht en de oorzaak van de klacht. Wanneer dit plaatje zo compleet mogelijk is, test ik wat de beste manier is om jouw zelfherstellend vermogen te stimuleren zodat jij weer in balans komt.”

Hooikoorts
Een specialisatie van Ester is een behandeling van hooikoorts. “Hooikoorts is eigenlijk niets anders dan een foutje van de natuur. We zijn geneigd om dat op te lossen met diverse medicijnen. We bestrijden daarmee wel de symptomen, maar vaak niet de oorzaak. Door middel van de spiertest kijkt Ester eerst wat de mogelijke oorzaak is en of je lichaam deze klacht zelf op kan lossen. Na een paar behandelingen weet jij waarvoor je overgevoelig bent en is de kans erg groot dat jij je medicatie en neusspray kunt laten staan.”

Bij acute klachten kun je ook kiezen voor de hooikoortstape methode. Deze methode geeft bij zo’n 70% van de mensen een directe vermindering van de klachten. Ester is één van de weinigen in deze regio die deze methode toepast.

Andere klachten
Ester helpt je niet alleen van je hooikoorts af. “Heb je bijvoorbeeld last van vermoeidheid, overgevoeligheid (voor bepaalde stoffen, voeding of dieren) of andere fysieke of emotionele klachten? Dan kan de spiertest je vertellen waaróm jij die klachten hebt. Ook voor kinderen is de spiertest geschikt. Juist omdat kinderen vaak nog niet goed onder woorden kunnen brengen wat er niet goed voelt, kan de spiertest die antwoorden wel geven.”

Het werkt!
Kinesiologie en spiertesten; dat die termen onbekend en een beetje vaag klinken, snapt Ester helemaal. Zo zit Ester ook in elkaar: ze combineert zonder moeite spiritualiteit met een enorme dosis nuchterheid en groot respect voor een ieder die anders denkt. “Ik vind het juist hartstikke goed als mensen kritisch zijn. Maar ik heb inmiddels al veel mensen van hun klachten afgeholpen. Dus het werkt!”
Wil jij graag weten wat de mogelijke oorzaken zijn van je klacht? Luister jij naar je lichaam, maar snap je niet alle signalen? Wil je weten wat nodig is om jouw zelfherstellend vermogen te ondersteunen? Neem dan contact op met Ester. Ze is graag de tolk van jouw lichaam.

Kinesiologiepraktijk Mozaïek
Witte de Withstraat 1
H-I-Ambacht
06-38554635
www.praktijk-mozaiek.nl