Afbeelding
Foto: Cees van Meerten FotoExpressie

Oranjevereniging Hendrik-Ido-Ambacht

Algemeen

Deze week op de voorpagina van editie Ambacht: Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana: het dagelijks bestuur (v.l.n.r. Ronald de Reus - Penningmeester, Dennis van den Hoek - secretaris, Eyup Karso - voorzitter). www.ovhia.nl

Voorzitter: “Ik ben erg trots op ons team. Iedereen draagt één voor één bij aan het succesvol verlopen van Koningsdag. We doen dit met passie en benutten onze kennis en ervaring. Allemaal gedreven door ons Oranje hart. Het is en blijft een teamprestatie.”

Secretaris: “Organiseren en lokale betrokkenheid is mij met de paplepel ingegoten door mijn vader Sjaak, oud-voorzitter van de lokale wielerronde Slag van Ambacht. Toen én nu ervaar ik hoe tof en leerzaam het is om iets leuks (terug) te doen voor ons dorp. Met Koningsdag realiseerden we de afgelopen jaren een van de grootste evenementen binnen HIA door samenwerking met een hechte groep van betrokken bestuursleden en vrijwilligers!!! Dit geeft veel energie en voldoening, dus mocht jij het leuk vinden om in 2022 hiervan deel uit te maken, meld je dan bij ons aan als lid/vrijwilliger via info@ovhia.nl . Dan gaan we samen voor een Koningsdag die weer ‘als vanouds’ zal zijn in 2022!

Penningmeester: “de vereniging heeft ca. 1.100 leden (lees huishoudens) en dat geeft ons als vereniging, in combinatie met ons lokale netwerk van Oranje gezinde bedrijven (sponsors/ adverteerders), gemeente, vrijwilligers, etc. de (financiële) daadkracht om Koningsdag tot een waar (regio)feest te maken met een grootschalige diversiteit aan activiteiten op verschillende locaties binnen de gemeente. Als de bezoekers hiervan kunnen genieten, geeft dit energie en plezier. Daar doe je het met z’n allen voor.”

Verbinden en samenwerken
Onze Koning en het Koningshuis verbindt mensen en groepen. Het Koningshuis steunt het werk van mensen en organisaties die zelf een verbindende rol hebben in de samenleving. Verbinden en samenwerken zijn voor onze Oranjevereniging ook hele belangrijke waarden. Niet alleen inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht, maar ook mensen uit diverse gemeenten bezoeken Koningsdag in ons mooie dorp. Het is een ware trekpleister. Er is voor ieder wat wils, van jong tot oud!

Organisatie
Naast het doornemen van het programma/draaiboek Koningsdag, is veiligheid ook altijd een belangrijk onderdeel op de maandelijkse bestuursvergadering. Een goede, innige samenwerking met de gemeente is een must voor het slagen van Koningsdag. De relatie met de burgemeester Jan Heijkoop en de gemeente is uitstekend. Wij hebben een gezamenlijke doel voor Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast zijn vrijwilligers , zoals benoemd, uiterst belangrijk voor het laten slagen van een mooie Koningsdag. Dit jaar helaas nog een beperkte en aangepaste Koningsdag, rekening houdend met de Corona-maatregelen… waarover meer informatie in deze editie van De Brug!

Foto: Cees van Meerten FotoExpressie

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.