Afbeelding

Bonne Fleur schenkt vaas met Ambachts volksliedaan Mevrouw Heijkoop

Algemeen

Deze regel is de openingsregel van het volkslied van Hendrik-Ido-Ambacht. Het volkslied verhaalt over het mooiste dorp van de regio en over de trots van de inwoners. In 1982 werd het geschreven en aangeboden ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van Hendrik-Ido-Ambacht.

Bij de opening van het nieuwe gebouw van het Historisch Genootschap op 11 september 2020 zag Wilfred Ruitenberg, eigenaar van Bonne Fleur aan het Louwersplein, een glazen bloemenvaas met een deel van een gedicht erop geplakt. Deze tekst bleek deel van het Ambachts Volkslied te zijn.

Bij het zien van deze vaas ontstond het idee dat nu werkelijkheid is geworden: een grote vaas met de volledige tekst van het Ambachtse volkslied erin gegraveerd.
De eerste vaas mét gegraveerd volkslied is door Wilfred Ruitenberg namens Bonne Fleur afgelopen Koningsdag aan mevrouw Heijkoop aangeboden. Zij was erg verrast en ze was zeer te spreken over dit originele cadeau.

Deze vaas als cadeau is natuurlijk niet alleen voor particulieren bedoeld. Ook voor Ambachtse bedrijven is het een originele opfrissing van de vergader- of ontvangstruimte. Zeker met een prachtige bos bloemen erin zal de vaas iedere trotse inwoner van Ambacht een plezier doen.

De vazen met volkslied en wapen van Ambacht zijn te koop in de winkel van het Historisch Genootschap, De Brommert 8, en in de winkel bij Bonne Fleur, Louwersplein 43.