Afbeelding

Historisch Genootschap: Nieuws uit Den Brommert

Algemeen

Tot 31 juli was in Den Brommert de tentoonstelling met werk van vier Ambachtse kunstenaars te zien. Velen zijn komen kijken en waren aangenaam verrast over wat er te zien was. Dat de kunstenaars zelf aanwezig waren om hun werk toe te lichten was een aangenaam extraatje. Begin augustus zijn de kunstwerken verwijderd. De tentoonstellingscommissie van het Historisch Genootschap hoopt het volgend jaar weer een tentoonstelling met werk van Ambachtse kunstenaars te kunnen presenteren. 

Maar eerst mag u een tentoonstelling over een ander onderwerp verwachten. Op 28 augustus a.s. wordt de jaarlijkse Zomerparkdag gehouden, dit jaar in verband met de coronabeperkingen, bij de meeste verenigingen ‘thuis’. U zult daar binnenkort van de gemeente wel meer over lezen. Bij ons gaat die dag in de Oudheidkamer een nieuwe tentoonstelling van start: ‘AMBACHT TOEN EN NU’. Vijfentwintig oude ansichtkaarten van tenminste 100 jaar geleden zijn uitvergroot te zien. Daarbij voegen we ook op kleiner formaat een foto van dezelfde locatie anno 2021. Uiteraard is er een toelichting bij de oude foto’s. 

U kunt tegelijk een bezoekje brengen aan het leuke cadeauwinkeltje behorende bij de Oudheidkamer. We hebben ter gelegenheid van de nieuwe tentoonstelling een aantal setjes onderzettertjes laten maken met historische afbeeldingen van ons dorp. 

Als u de Oudheidkamer na de restauratie nog niet van binnen bekeken hebt is het een mooie gelegenheid om dit met een bezoek aan de tentoonstelling te combineren. En een gratis kopje koffie of thee staat klaar. Dat kan ook in de hele maand augustus, gedurende de openingstijden van het winkeltje. Tip: een gezellig uitje tijdens een regenachtige dag.

Openingstijden: iedere woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Dorpsstraat 84. Zie ook op onze website: www.historhia.nl