Afbeelding

“Ik ben hier onwijs gegroeid”

Algemeen

Wie muzikantencentrum Diverzity zegt denkt natuurlijk direct aan muziek en muziek maken. Toch betekent die muzikale huiskamer aan de Anna Paulownastraat 5 voor heel wat mensen veel meer dan dat. Diverzity is voor hen de plek waar hun talent gezien werd en meer nog, de plek waar ze uit konden groeien tot wie zij nu zijn.

Pieter (niet zijn echte naam), is daar een sprekend voorbeeld van. “Het moet zo’n vier jaar geleden geweest zijn dat ik hier voor het eerst kwam”, vertelt hij. “Ik zat op dat moment behoorlijk met mijzelf in de knoop. Ik had het gymnasium afgerond en na een tussenjaar was ik geschiedenis gaan studeren in Utrecht, maar ik kon daar mijn draai niet vinden. Aangezien muziek al heel lang een passie van mij was besloot ik een muziek gerelateerde opleiding te volgen, ook dat zonder succes. Ik raakte vervolgens het zicht kwijt op mijn leven en ik liep vast in alcohol en wiet. Niets lukte mij meer, alles vernachelde ik, veel slechter kon het eigenlijk niet.

Het was in een februarimaand dat ik besloot om mijzelf nog eenmaal de kans te geven van de alcohol en de wiet af te blijven. Februari is tenslotte de kortste maand dacht ik, dat zou toch moeten lukken. Wat mij hielp was dat een vriend dit zo’n goed idee vond, dat hij besloot mee te doen.

Als bij toeval werd ik haast tegelijkertijd door een vrijwilliger van Diverzity gevraagd om te helpen opbouwen bij een jamsessie”.

Verlegen lachend vertelt Pieter verder, “het op eigen kracht stoppen met de alles vernietigende alcohol en wiet samen met die activiteit bij Diverzity betekende voor mij de weg omhoog. Na een paar maanden werd ik hier een bekend gezicht en werd ik onderdeel van een team van vrijwilligers en professionals. Langzaam maar zeker kreeg ik het gevoel weer een doel te hebben en begon ik in te zien waardevol te zijn voor mijzelf en voor anderen”.

Fatima Plomp, die jeugd- en jongerenwerker is bij Diverz, geniet van de groei die Pieter doormaakt. “Het is zo van belang dat jongeren een eigen plek hebben waar ze in alle vrijheid kunnen ontdekken wat ze willen en waar zij goed in zijn”, vertelt zij. “Nog te vaak zie ik dat de maatschappij vanuit een bepaald stramien eisen oplegt waar heel wat jongeren op vast lopen. Met Diverzity en ons jongerencentrum Mikado bieden wij hen een plek waar zij kunnen groeien, zich kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen ontplooien”.

Pieter lacht als hij zegt, “ik zou Diverzity mijn tuintje willen noemen. Ik geef hier les, draai workshops en bij tijd en wijle ben ik gastheer en coach ik muzikanten. Een schat aan werkervaring heb ik hier opgedaan. Ik ben onwijs gegroeid!”
Inmiddels staat hij ingeschreven voor een studie aan het conservatorium, “ik zou het daarom geweldig vinden als ik de komende tijd mijn activiteiten zou kunnen overdragen aan nieuwe jonge mensen. Ben jij sociaal, een sterke verbinder en vind jij het leuk om samen met de beroepskrachten nieuwe activiteiten te ontwikkelen kom dan eens langs bij Diverzity”, zegt hij spontaan.

Ondertussen sterven de klanken van het nummer Who’ll Stop The Rain van de band Creedence Clearwater Revival in één van de muziekcabines langzaam weg. Bij Pieter heeft regen plaatsgemaakt voor zonneschijn en gloort een gouden toekomst!

Kom eens langs in de huiskamer van Diverzity
of in jongerencentrum Mikado of bel 078-6206060.