Afbeelding

Ohio en Kwint: skatepark en de ‘LDD’

Algemeen

We hebben vorige week weer eens een LDD’tje gehouden. Dat is een Lief Doen Dag. Het is de bedoeling dat je dan voor alles en iedereen aardig doet. Dat is voor mij niet zo’n probleem, maar Kwint heeft daar nog weleens moeite mee. Hij kan soms een behoorlijk kort lontje hebben. Op die dag, tijdens ons wandelingetje, dachten we een hele grote mierenhoop te zien, maar dit bleek het nieuwe skatepark in het Baxpark te zijn dat net was opgeleverd. We hebben met wat ouders, opa’s, oma’s en uiteraard wat kinderen staan kijken en praten. Zonder enige uitzondering vond iedereen het geweldig mooi, dat Ambacht dit voor de jeugd heeft laten maken.

De officiële opening is op 25 september. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er dan demonstraties, skateclinics en wedstrijdjes. Wat Kwint toch niet na kon laten, was om samen met een aantal kinderen een staredown te doen. Dat is elkaar diep in de ogen aankijken, zonder in de lach te schieten. Toegegeven: hij is daar een kei in! Ik schiet zelf altijd al binnen een paar seconden in de lach. Ik kan het écht niet. Na verloop van tijd zijn we weer op ons gemakkie richting Jeugdspeelpark geslenterd, waarbij we natuurlijk vanwege ons LDD’tje, iedereen onderweg vriendelijk gedag hebben gezegd.

De reacties die je dan krijgt zijn hartverwarmend. Eén en al positiviteit. Dat is wat we op dit moment best kunnen gebruiken. Ik zeg: iedereen een hele fijne LDD toegewenst. Je wordt er echt helemaal vrolijk en zen van.

Groetjes,
Ohio