Afbeelding

Verpleegkundigen ASz verenigd in Stafbestuur

Algemeen

De grootste beroepsgroep in het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft zich afgelopen week verenigd in een zogeheten Verpleegkundig Stafbestuur (VSB). De bijna 1200 verpleegkundigen hebben hierdoor vanaf nu continu een officiële plek aan tafel bij de ziekenhuisdirectie, om invloed uit te oefenen op alles wat verpleegkundigen raakt, of waar verpleegkundigen iets van vinden.

Dat kan variëren van strategische beleidskeuzes en de ontwikkeling van het verpleegkundig beroep, tot opleiden en werven van personeel en kwaliteit en veiligheid van zorg. “En vooral ook wat er nodig is om het Albert Schweitzer tot een nog leukere werkgever te maken, waar verpleegkundigen ruimte krijgen om hun unieke meerwaarde te bewijzen”, aldus de negen kersverse VSB-leden.
Zij spraken samen met de Raad van Bestuur uit dat ze er alles aan zullen doen om de nieuwe verhoudingen samen tot een succes te maken. “Er liggen genoeg uitdagingen en grote beslissingen op ons te wachten.” Volgens bestuursvoorzitter Peter van der Meer is de ‘zeer creatieve, enthousiaste en diverse groep professionals al een aantal jaren flink aan de weg aan het timmeren’. “Nu dus met een reglementair vastgelegde positie, waardoor wij hen ook echt zullen moeten raadplegen. Als Raad van Bestuur steunen en stimuleren we dit van harte!”

Foto: ASz. Het voltallige VSB bij de installatie op 16 september.