Oasen drinkwater
Oasen drinkwater Foto: Jildiz Kaptein Fotografie

Obs De Twee Wieken en Oasen drinkwater verzorgen regionale opening Nationale Kraanwaterdag 2021

Algemeen

Dansend op opzwepende muziek en met een enthousiaste juf Esmeralda voor de groep opende de kinderen van obs De Twee Wieken, op woensdag 22 september de Nationale Kraanwaterdag 2021.

Gezonde en sportieve dorstlesser
De Nationale Kraanwaterdag is een jaarlijks initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven om basisschoolkinderen bewust te maken van het belang van drinkwater. In heel Nederland deden ruim 210.000 kinderen mee met deze derde editie, een recordaantal. Voldoende water drinken draagt bij aan een gezonde leefstijl. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater zo hoog als in Nederland. Het thema dit jaar is ‘Kraanwater, een gezonde en sportieve dorstlesser’.

Gezonde school
In aanwezigheid van wethouder Ronald de Meij nam Jeroen Hopmans, directeur van obs De Twee Wieken, kort het woord. Hij haalde aan dat obs De Twee Wieken een gezonde school is. Een school waar veel aandacht is voor gezonde voeding en drinken, voldoende beweging en voldoende ontspanning, en dat hij daarom erg blij was dat zijn school en zijn kinderen de regionale opening van de Nationale Kraanwaterdag 2021 mochten verzorgen.

Startschot met waterpistool
Walter van der Meer, directeur van Oasen drinkwater, verzorgde samen met Jahlisa, leerling van groep 8, het startschot voor de Nationale Kraanwaterdag 2021. Dat deden zij heel toepasselijk met een groot waterpistool waarmee zij tot grote hilariteit van de kinderen de directeur van de school en de wethouder natspoten. Vervolgens moesten ook de kinderen er zelf aan geloven.

“We hebben elke dag zeker 1,5 liter water nodig. En als je sport zelfs nog wel meer. Bij bewegen is het extra belangrijk om water te drinken. Daarom ben ik blij dat op Kraanwaterdag op De Twee Wieken, en vele andere scholen, aandacht is voor het belang van kraanwater”, zegt Walter van der Meer.

Watertappunt
Na dit startschot bood Walter van der Meer De Twee Wieken een watertappunt voor op school aan. Zo is het gemakkelijk voor kinderen om tijdens een schooldag water te pakken of hun flesje te vullen. Jahlisa nam namens De Twee Wieken het waterpunt in ontvangst.

“Het waterpunt krijgt een mooie plek in het centrale hart van onze nieuwe school die het komende anderhalf jaar zal verrijzen op de plek waar nu de huidige school nog staat, en zal symbool staan voor de gezonde school die wij zijn”. Met die woorden bedankte Jeroen Hopmans namens alle leerlingen en leraren voor dit mooie cadeau.

Wethouder De Meij
Ook wethouder De Meij sprak kort met de leerlingen en vroeg hen onder andere hoeveel procent van het menselijke lichaam uit water bestaat. Daar wisten zij het antwoord wel op. Nadat hij hen complimenteerde met hun enthousiasme wenste hij hen veel succes en plezier met de sportieve activiteit en het speciale lesprogramma. Daarmee was de opening van de kraanwaterdag een feit.

Sponzen en emmers
Voordat de leerlingen naar hun klas gingen om daar de rest van de ochtend een lesprogramma over (drink)water te volgen bonden zij met elkaar de strijd aan om met sponzen de eigen emmer zo snel mogelijk met water te vullen. Onder luide aanmoedigingen van alle leerlingen en leraren renden en knepen 5 leerlingen per leerjaar voor wat zij waard waren. Na de emmers stuk voor stuk nagemeten te hebben bleken de leerlingen van groep 5 met een miniem verschil de uiteindelijke gelukkige winnaars.

Foto: Jildiz Kaptein Fotografie