Foto: Cees van Meerten FotoExpressie
Foto: Cees van Meerten FotoExpressie Foto: Cees van Meerten FotoExpressie

Ook SOL Villa Ambacht wordt een afvalvrije school

Algemeen

Groep 6 van SOL Villa Ambacht heeft samen met Koos de Vuilnisman en wethouder Ralph Lafleur de aftrap genomen om het keurmerk ‘afvalvrije school’ te gaan verdienen. De kinderen hebben geleerd dat je maar heel weinig restafval overhoudt als je afval goed scheidt én voorkomt.

Afvalvrije scholen in Ambacht
De primeur voor de openingsactie voor het keurmerk was eerder dit jaar voor SOL de Krommeweg. Ook De Watervlinder, De Klimboom, Admiraal en de Willem de Zwijgerschool werken ernaar toe om een afvalvrije school te worden. Wethouder Ralph Lafleur is trots op de scholen: “Kinderen leren hoe makkelijk én leuk het kan zijn om bewust met afval om te gaan. Met een broodtrommel en drinkfles kun je elke dag opnieuw gemakkelijk afval voorkomen, zoals boterhamzakjes en petflessen. En door afval goed te scheiden, zamelen de leerlingen grondstoffen in voor hergebruik.”

Past bij de duurzame ambities van Villa Ambacht
Volgens directeur Anita Kleinjan-van Son past het streven bij de duurzame ambities van SOL Villa Ambacht: “We begeleiden de kinderen om gezond te leven met verantwoordelijkheid voor de wereld, elkaar en zichzelf. We zijn ook een gezond SOL met in de lessen en de dagelijkse praktijk aandacht voor sociale veiligheid, voeding, sport en beweging. Onze nieuwbouw is opgebouwd uit duurzame materialen. Het dak aan de Jan Wissenslaan ligt vol zonnepanelen en binnenkort gaan we ons dakterras duurzaam inrichten.”

Over afvalvrije scholen
Een afvalvrije school is een school die goed zijn grondstoffen scheidt en ernaar toewerkt om nog maar een klein beetje restafval te produceren. Daarbij mogen ze hun afval meegeven met de vuilniswagens van HVC en biedt de gemeente bakken aan om afval te scheiden. Een afvalvrije school is niet alleen concreet bezig met het scheiden en verminderen van afval, maar maakt tijdens de lessen kinderen ook enthousiast voor een beter milieu.

Foto: Cees van Meerten FotoExpressie