Afbeelding

Veel activiteiten vanuit den Brommert

Algemeen

Er waren de afgelopen weken weer allerlei activiteiten vanuit den Brommert, het gebouw van de Historische vereniging.. Velen in ons dorp zijn momenteel enthousiast plaatjes aan het sparen om het verzamelalbum ‘Historisch Hendrik-Ido-Ambacht’ gevuld te krijgen. Het Historisch Genootschap heeft graag haar medewerking verleend aan het verzoek van de supermarkt PLUS Koehoorn om dit album voor hen samen te stellen. U komt hierdoor, al sparend, veel informatie te weten over de geschiedenis van ons mooie dorp. De uitvoering van het boek is van een zodanige kwaliteit dat het album een goed naslagwerk is om in de toekomst nog eens het één en ander na te zoeken over de Ambachtse historie. De spaaractie duurt tot 27 november. Als u dan uw verzameling plaatjes nog niet compleet hebt, kunt u op woensdag 1 december naar Den Brommert komen voor een ruilbeurs. Uw dubbele plaatjes kunt u daar dan ruilen. Ook zullen er wat extra plaatjes in voorraad zijn om te proberen uw verzameling aan te vullen. Wij helpen u graag om het album dan hopelijk compleet te krijgen. Nadere informatie volgt nog. Misschien kunt u uw waardering voor het door het Genootschap samengestelde album tot uitdrukking brengen door lid te worden van de vereniging. Het kost maar € 18,= per jaar. Zie onze website www.historhia.nl Op de belevenistafel in Den Brommert kunt u zien welke plaatjes u nog moet hebben. Het hele album is hier te raadplegen.

Over Ambachts historie gaat ook de tentoonstelling die nog tot zaterdag 30 oktober in de oudheidkamer te zien is. Een 25-tal oude ansichtkaarten van ons dorp (van meer dan 100 jaar oud) zijn sterk vergroot gereproduceerd. Ze geven een mooi beeld van ons dorp van vroeger. Door er ook een foto van dezelfde situatie van nu bij te hangen krijgt de bezoeker een duidelijk beeld van de veranderingen in ons dorp. Interessant is dat de oude ansichtkaarten vroeger zijn gemaakt en verkocht vanuit het toenmalige winkeltje, dat het Historisch Genootschap sinds ruim een jaar weer exploiteert en waar tegenwoordig souvenirs, cadeauartikelen, een brede sortering unieke theesoorten, fotokaarten van ons dorp, e.d. te koop zijn. Een gecombineerd bezoek aan het winkeltje en de tentoonstelling biedt een gezellig uitje. Iedere woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag bent u tussen 13.30 en 17.00 uur welkom. En de koffie en thee staan altijd klaar.

Met het thema van genoemde tentoonstelling in gedachten heeft het Genootschap een prachtig uitgevoerd boekje gemaakt met 46 oude ansichtkaarten van het Ambacht van 100 jaar geleden. Actuele foto’s illustreren hoe ingrijpend ons dorp in de afgelopen eeuw veranderd is. Het boekje zal vanaf zaterdag 20 november  voor € 13,- te koop zijn in het Brommert winkeltje, Dorpsstraat 84. Een aanrader voor de komende feestdagen!