Afbeelding

Actie verkeersveiligheid SOL Admiraal en SOL Krommeweg

Algemeen

In samenwerking met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, de politie, SOAB.nl en Toezicht & Handhaving heeft de verkeerscommissie van SOL Krommeweg dinsdagmorgen een ludieke actie gehouden. Deze actie is gehouden om de ouders erop te wijzen dat de route van en naar school altijd een veilige moet zijn.

“Het halen en brengen van de kinderen is vaak hectisch. Te vaak wordt de auto op een plek geparkeerd waar dat niet is toegestaan. We hebben regelmatig auto’s half op de stoep zien staan, in bochten etc. Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties, met name voor de kinderen die lopend of op de fiets naar school komen”, aldus directeur Wouter de Roon. “Deze week hebben we alle kinderen een flyer meegegeven, met daarin alle regels en tips. Ook is er voorlichting in alle groepen gegeven. En dus ook de ludieke actie”, gaat Wouter verder. En natuurlijk was de aanwezigheid van de duidelijke zichtbaar aanwezige politie, handhavers en actievoerders voor de automobilisten een teken om zich nu wel goed aan de regels en afspraken te houden.

Op donderdag vond de actie plaats bij SOL Admiraal. Ook daar werden er duimpjes gegeven door de kinderen als automobilisten zich goed aan de regels hielden. Het duimpje ging echter omlaag bij verkeerd gedrag.

Wie echter denkt dat het bij deze ludieke actie blijft, komt bedrogen uit. De komende weken gaan de politie en Toezicht & Handhaving controleren of iedereen zich aan de regels gaat houden. Het uitschrijven van bekeuringen zal daarbij niet geschroomd worden.

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.