Afbeelding
Foto:

Cursus De Zorg de Baas voor mantelzorgers

Algemeen

Zorg jij voor iemand? Misschien ben je dan wel mantelzorger. Voor mantelzorgers uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht start op woensdagavond 24 november de (gratis) cursus ‘De Zorg de Baas’. Zorgen voor een ander gaat vaak vanzelfsprekend, maar vraagt ook veel tijd en energie. Het is soms zoeken naar een goed evenwicht.

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met onderwerpen als: balans tussen draagkracht en draaglast, reacties van de omgeving, de rol van het netwerk, communicatie en grenzen stellen. Als jij zorgt voor een partner, kind, ouder (of ander familielid) of goede vriend of vriendin, helpt deze cursus je om de balans goed te houden of krijgen. Degene voor wie jij zorgt heeft bijvoorbeeld een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, chronische ziekte, dementie, niet-aangeboren hersenletsel of psychische aandoening. 

Data en tijden
De cursus van zeven bijeenkomsten is van 19.15 tot 21.15 uur op de woensdagavonden. Data zijn: 24 november, 1 en 15 december, 12, 19 en 26 januari en 23 februari. De locatie is Langeweg 340 in Zwijndrecht (pal naast het ASZ). De groep zal niet groter zijn dan tien personen en voor aanvang vindt een telefonische intake plaats. Behalve éénmalig 15 euro voor de cursusmap zijn er geen kosten aan verbonden. Voor vragen en aanmelden kun je mailen naar mantelzorgconsulent Magda Slimmens, magda.slimmens@meemantelzorg.nl of bel naar MEE Mantelzorg 078-2063202.