Afbeelding

Open Atelierroute 2021 in KunZt Zwijndrecht

Algemeen

Van 30 oktober t/m 14 november 2021 is in expositieruimte KunZt in Zwijndrecht de overzichtstentoonstelling van de Open Atelierroute te bewonderen. Vanwege corona heeft de Open Atelierroute een aangepaste vorm: de kunstenaars komen met hun werken naar KunZt.

Het is de 10e keer dat stichting Open Atelierroute Zwijndrecht dit organiseert. De Open Atelierroute was destijds een van de initiatieven om het culturele leven in Zwijndrecht een boost te geven en is inmiddels niet meer weg te denken. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende kunstenaars en hun werk. 

Een kijkje in het atelier
Vanwege corona is het dit jaar niet mogelijk dat mensen zelf langs gaan bij de kunstenaars in hun atelier. Daarom verplaatsen 30 kunstenaars hun werk - en soms zelfs hun atelier - naar de expositieruimte van KunZt; een aantal kunstenaars gaat namelijk een middag in de expositieruimte werken. Een overzicht van de data waarop de verschillende kunstenaars aan het werk zijn, staan op de website van KunZt: www.kunztzwijndrecht.nl/openatelierroute.

Gratis ‘Bob Ross’ workshop voor kinderen
KunZt organiseert op woensdag 10 november van 14:30 -16:30 uur een gratis ‘Bob Ross’ schilderworkshop voor kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar. Onder begeleiding van ervaren kunstenaar Rob Schimmel gaan de kinderen een heuse ‘Bob Ross’ schilderen: “There are no mistakes, just happy accidents!” Reserveren voor de workshops is verplicht en kan via: www.kunztzwijndrecht.nl/openatelierroute.

Openingstijden en informatie
De expositie is gratis te bezoeken. De openingstijden zijn elke woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13:30 - 16:30 uur, en eenmalig op zaterdag 30 oktober van 13:30-16:30 uur. Adres: Oude Raadhuis Raadhuisplein 1 in Zwijndrecht; de ingang van de expositieruimte is aan de Burgemeester de Bruïnelaan.