Afbeelding

Zie de maan schijnt door de minerale bomen

Algemeen

Rond deze tijd begint het altijd te kriebelen. Worden mensen zenuwachtig omdat de dagen weer korter worden, en de maan door de bomen gaat schijnen. Vol verwachting klopt ons hart, U begrijpt het al het is weer de tijd voor de Mineralenbeurs van Geode.

Jaarlijks in november is de Geode beurs iets van een geweldig evenement wat samenvalt met de intocht van Sinterklaas. Waar de kinderen in afwachting zijn van de verrassingen die gaan komen. Zijn het de verzamelaars en geïnteresseerden, die in afwachting zijn wat er nu weer op de internationale mineralen en fossielen beurs gaat opduiken.

Normaliter zijn de voorbereidingen voor het grote feest van Sint en Geode in volle gang. Maar nu worden we nog steeds dwarsgezeten door de corona perikelen. Nu was het voor de organisatie van de mineralen beurs dit jaar in de voorbereiding al duidelijk, dat er wel heel veel beren op de weg verschenen die een ordentelijke beurs in de weg stonden. Ook bij het beslechten van al die beren bleef er van de normale opzet van een beurs te weinig over van de beursvloer en de veiligheid voor besmetting met corona.

Geode wil wel haar honderdste beurs, een volwaardige laten zijn met een compleet aanbod zoals de duizenden bezoekers gewend zijn. Nu met de huidige stand van zaken met corona zijn we nog steeds niet blij dat we het weer voorbij moeten laten gaan. Maar worden we wel bevestigd in onze keuze om veiligheid en gezelligheid leidend te laten zijn. Geode is blij dat we onze basisactiviteiten wel kunnen doen. Geode is wel weer gestart met haar “gewone” activiteiten in het Geodroom aan het slagveld 99 en met de avonden in het Develstein.

Binnen het Geodroom kan voldaan worden aan de eisen die horen bij het corona beleid.
Een Arabisch spreekwoord luidt; ”mensen ontmoeten elkaar bergen niet”, bij Geode zijn het mensen en bergen die elkaar ontmoeten. De bergen staan dan voor de vondsten die gedaan zijn over de hele wereld en meegenomen worden om elkaar te tonen, te ruilen, te slijpen, te determineren of gewoon over te spreken. Dat laatste gebeurt ook in het Geodroom waar op de donderdagavonden aandacht aan wordt besteed. Niet iedere donderdagavond is er edelsteenkunde, want dat wordt afgewisseld met het edelsteen slijpen in de vorm van facetteren.

Op de woensdag is er vrij slijpen, waar iedereen van jong tot oud de kunst van het slijpen en alles wat erbij hoort kan beoefenen.

Het meer specifieke slijpwerk en edelsmeden vindt altijd plaats op de dinsdagavond.

Het slijpen en edelsmeden wordt om en om op de dinsdagavonden gedaan, zoals edelsteenkunde en facetteren elkaar ook aanvullen.

Kees Hoving is de deskundige die met edelsteenkunde echt op de materie van mineralen ingaat, het determineren.

De clubavonden van Geode vallen meestal op de derde woensdagavond van de maand, terwijl de beurzen van Geode altijd de derde zaterdag van maart en november plaatsvinden.

Dat we Geode nu al twee jaar op rij geen gewone beurs kan organiseren zit Geode net zoals zoveel andere organisaties dwars. Het is nu eenmaal zo redeneert men. 

Kennismaken op de woensdagmiddag is altijd gezellig, en contact leggen kan via de facebook Geodezwijndrecht of via messenger,of bellen naar Bernhard. Op de webpagina van Geodezwijndrecht.nl staan de contactgegevens, maar ook in de gemeentegids van de gemeente Zwijndrecht.

Geodroom
Slagveld 99(het baken)
3332 BN Zwijndrecht
Facebook geodezwijndrecht
Bernhard Hollestein 0622606888 /
0180422488
Blghollestein@hetnet.nl
geodezwijndrecht@gmail.com
www.geodezwijndrecht.nl

Tekst: Chris Moorman

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.