Afbeelding

Zwemmers De Devel presteren uitstekend tijdens Nederlands Kampioenschap

Algemeen

Een zevental zwemmers van ZZ&PC De Devel heeft zich van hun beste kant laten zien tijdens het NK junioren in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven. Zij streden daar van 10 tot 12 december met de beste juniorenzwemmers van Nederland. Met 17 persoonlijke records een uitzonderlijk goed resultaat van de Zwijndrechtse zwemclub. 

Manou Longayroux (11 jaar) wist zich in haar eerste jaar als junior knap te plaatsen voor dit NK. Manou deed mee aan het junioren 1/2 klassement waarbij zij 9 afstanden zwom die opgeteld een totaalscore geven.Het bracht haar met zes persoonlijke records op een 36e plaats van Nederland.

De vier jaar oudere Benjamin van Helsdingen had zich geplaatst op vier individuele afstanden. Op zijn favouriete 200 vlinder bereikte hij een prachtige 5e plaats. Ook op de 100 vlinder scoorde hij hoog met een 10e plaats. Met vier persoonlijke records kan hij dan ook tevreden terugkijken op dit toernooi.

Britte Lodder, veertien jaar, zwom met zes individuele afstanden en twee estafettes een vol programma. Op de 100 schoolslag beslechtte zij de magische grens door met 1.19.60 voor het eerst onder de 1.20 te zwemmen. Haar beste klassering was echter op de 400 wissel met een mooie 12e plek.

Julia van Wingerden, klasse junioren drie, wist zich op twee individuele afstanden en twee estafettes te plaatsen. Met een hele knappe race op de 200 vlinder werd Julia 8e van Nederland. Daarnaast zwom ze op al haar individuele afstanden en estafettes persoonlijke records.

Sven Markkus Eschbach, junioren 4, wist zich te plaatsen op de 100 school en 50 vrij. Op deze laatste afstand nam hij een mooi persoonlijk record mee naar huis.

Dit rijtje aan deelnemers werd compleet gemaakt door Jaylin van der Linden en Madelief Penning die met Manou, Britte en Julia een mooie 13e en 16e plaats haalde op de estafettes. Afgelopen zaterdag sloten alle zwemmers van ZZ&PC De Devel het jaar af met een mooie Wintersprintwedstrijd.