Winnares Caroline van Vugt met haar sterke mannen
Winnares Caroline van Vugt met haar sterke mannen

Uitreiking Kerstactie ‘Doe een wens’

Algemeen

De winkeliers van Winkelcentrum De Schoof hechten er grote waarde aan om ook een maatschappelijke rol te vervullen. Zij hebben er in dat kader voor gekozen in de maand december een ludieke actie te organiseren en daarmee hun klanten in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken. Bij de actie ‘Doe een wens’ sneed het mes aan twee kanten. Je kon iemand voordragen om een goedgevuld Kerstpakket te ontvangen en tegelijkertijd maakte je zelf ook kans op zo’n mooi Kerstpakket. Afgelopen donderdag vond de uitreiking van de Kerstpakketten plaats.

100 Kerstpakketten
“De winkeliers van De Schoof hebben 100 Kerstpakketten beschikbaar gesteld”, vertelt John Poortvliet, de organisator van deze kerstactie. “Vanaf 1 december lagen er kanskaarten in de winkels van de Schoof. Met deze kanskaarten kon je iemand nomineren voor een goedgevuld Kerstpakket, dat samengesteld en ingepakt is door de Jumbo Supermarkt”. Vraag was wie jij vond dat zo’n Kerstpakket verdiende en waarom jij dat vond. Een jury heeft uit alle ingeleverde wenskaarten 50 stuks geselecteerd, die in aanmerking kwamen voor het Kerstpakket. Ook de 50 indieners van de winnende wenskaarten kregen een zelfde Kerstpakket.

Coronaproof uitreiking
Op 23 december waren de Kerstman samen met zijn Kerstvrouw in De Schoof aanwezig voor de feestelijke uitreiking van de Kerstpakketten. Vanwege de coronamaatregelen was deze keer niet gekozen voor een massaal gebeuren, maar voor een uitreiking per winnaar op afspraak.

Voor wie en waarom?
Begeleid door kerstmuziek kregen de indieners van de geselecteerde wenskaarten uit handen van de Kerstman ieder 2 Kerstpakketten uitgereikt, waarna ze samen met de Kerstman en vrouw op de foto konden. Caroline van Vugt had haar jongens meegenomen om de kerstpakketten te dragen. “Ik heb een goede kennis van mij, een weduwe met 4 jonge kinderen genomineerd”, vertelde zij. “Die heeft het verdiend en kan het prima gebruiken”. Dieuwertje Hofsté kwam de pakketten samen met haar 3 kinderen ophalen. “Ik heb mijn moeder opgegeven, daar heb ik een geweldige steun aan en ze staat altijd voor ons klaar”, aldus Dieuwertje. Zij vond het maar wat leuk om samen met het Kerstpaar en haar kinderen op de foto te gaan!

Reactie winnaars
Navraag bij enkele winnaars van het Kerstpakket leert, dat zij vonden, dat het Kerstpakket leuk was samengesteld en voor iedereen geschikt was. Van de actie vonden zij, dat deze leuk was opgezet en dat de uitreiking uitstekend was georganiseerd. Met name de rol van de Kerstman en zijn Kerstvrouw was bij iedereen goed in de smaak gevallen. Bij deze willen de winnaars de winkeliers uit De Schoof hartelijk bedanken voor deze onverwachte kerstsurprise!

Tekst en foto’s: Jan O’teur

Winnares Dieuwertje Hofsté met haar 3 kinderen