Afbeelding

Nieuws uit den Brommert

Algemeen

Vanuit Den Brommert, het gebouw van het Historisch Genootschap wil het bestuur graag alle lezers een voorspoedig en gezond 2022 toewensen. Hopelijk kunnen we elkaar spoedig weer in ons mooie gebouw ontmoeten.

In de vorige aflevering van deze rubriek werd u geïnformeerd over de afronding van de plaatjesactie van het PLUS-album ‘Historisch Hendrik-Ido-Ambacht’. De actie was een groot succes! Meer dan 500 mensen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om via de ruilbeurs hun album compleet te krijgen. Via de sociale media is het ook honderden mensen gelukt om hun plaatjesboek vol te krijgen. Het Genootschap kreeg ook veel reacties op de kwaliteit van het album. Fijn dat op deze manier een stukje Ambachtse geschiedenis kon worden doorgegeven. Het gebouw Den Brommert met het bijbehorende winkeltje heeft door de actie extra bekendheid verkregen. Dat vond het  Genootschap belangrijk. En naar schatting hebben meer dan 3000 mensen nu een boek in de boekenkast met een stukje geschiedenis van Ambacht.

De ruilbeurs betekende veel werk voor de vrijwilligers van het Genootschap. In het kader van de ruilbeurs hebben velen hun dubbele plaatjes ingeleverd. Omdat er na afronding van de actie bij de PLUS nog wat albums over waren hebben we deze met de dubbele plaatjes kunnen vullen. Daardoor konden heel wat albums extra worden volgeplakt. Hiermee wordt een ledenwerfactie opgezet die onze vereniging aan nieuwe leden moet helpen. Ook dat lijkt een succes te worden.

Den Brommert heeft onlangs moeten besluiten haar deuren te sluiten i.v.m. de aangescherpte Coronabeperkingen. Dat geldt zowel het winkeltje als de expositieruimte. We hadden een nieuwe tentoonstelling in voorbereiding, waarin we iets willen laten zien hoe het in het verleden gesteld was met de gezondheidszorg in Ambacht. Daar gaan we mee door. We hopen na de komende Zomervakantie de tentoonstelling te laten zien. Wie kan ons nog helpen aan foto’s over bijv. het Groene en Rode Kruiswerk en over de (school-)tandarts?

Wat het winkeltje betreft. U kunt artikelen uit het winkeltje bestellen. Het nieuw verschenen boekje ‘Hendrik-Ido-Ambacht rond 1900 is nog te koop. Bel 06-22130438 en het boekje wordt zonder bijkomende kosten thuis bezorgd.