De SGP-ChristenUnie heeft haar vier belangrijkste speerpunten uitgelegd in vier video’s. De eerste twee zijn te bekijken door bovenstaande QR-codes te scannen. Foto: SGP-ChristenUnie
De SGP-ChristenUnie heeft haar vier belangrijkste speerpunten uitgelegd in vier video’s. De eerste twee zijn te bekijken door bovenstaande QR-codes te scannen. Foto: SGP-ChristenUnie

Speerpunten SGP-ChristenUnie samengevat in vier video’s

Algemeen

De SGP-ChristenUnie is echt een lokale ‘partij’ in Hendrik-Ido-Ambacht met wortels diep in de Ambachtse samenleving en met tientallen jaren ervaring in het gemeentebestuur zowel in de gemeenteraad als in het college van B&W. Al jaren de grootste fractie met een vaste koers die Bijbels gefundeerd én pragmatisch is en waar de liefde voor Ambacht vanaf straalt. 

Als we aan lijsttrekker André Flach vragen wat die vaste koers inhoudt geeft hij het volgende antwoord: “De SGP-ChristenUnie wil elke dag opnieuw bijdragen aan het mooie Ambacht waar we mogen wonen. Een dorp waar het fijn en rustig wonen is, en waar we omzien naar elkaar. Waar zorg is voor de zwakkeren in de samenleving en waar we recht doen in lastige situaties. Waar we echt het verschil willen maken als er armoede is of waar jeugdhulp of ouderenzorg nodig is. Ook een gemeente waar we verantwoord omgaan met de schepping. Ook al liggen we midden in de drukke Randstad, duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Net als de door velen zo gewaardeerde zondagsrust. Niet alleen een gave en gebod van God, maar ook een oase in de week die steeds zeldzamer wordt.”

Coffeeshop en relatieloket
Het verkiezingsprogramma van de SGP-ChristenUnie beslaat ongeveer 25 pagina’s over allerlei onderwerpen, maar in een campagne moet je de opvallende dingen eruit lichten. Als je er nu drie of vier zou mogen noemen: Flach: “Het blijft altijd lastig kiezen omdat we zoveel mooie punten hebben, maar dan ga ik voor de vier punten waar we korte video’s van hebben gemaakt om ze te verspreiden.” In die video’s zien de kijkers Erik van Hartingsveldt over het grote belang van meer starterswoningen. “Jongeren komen niet meer aan de bak in Ambacht en dat gaat me aan het hart. We houden onze jongeren graag in het dorp. We hebben in het Centrumgebied 25 jongerenwoningen mogelijk gemaakt, maar dat moeten er meer worden.” Jeroen van der Laan vertelt in de tweede video waarom de SGP-ChristenUnie een relatieloket wil in de gemeente. “Een goede relatie tussen een vader en moeder is enorm belangrijk voor kinderen. Als dat mis gaat, heeft het grote invloed op het kind. Dat zien we regelmatig terug in de jeugdzorg. Daarom willen we dat de gemeente investeert in relaties via een relatieloket. Daar kunnen mensen alle professionele hulp krijgen die ze nodig hebben als er relatieproblemen zijn of om die juist te voorkomen.” Bart van Ginkel gaat in zijn video in op het belang van een extra viaduct over de A16: “Aansluiten om de A16 op te komen en weer aansluiten als je weer thuiskomt. Wij willen dat grondig aanpakken. Wat ons betreft komt er een tweede viaduct naast het al bestaande. De fundering is ooit al aangelegd. Dus nu bouwen!” André Flach gaat in zijn video in op het dorpse karakter en de zelfstandigheid van Ambacht: “Hendrik-Ido-Ambacht is een rustig en veilig dorp om te wonen. Dat zien we ook terug in de zondagsrust die door velen gewaardeerd wordt. Uitgaansgelegenheden, of sneltrams, een coffeeshop vinden wij niet passen bij dat dorpse karakter. Juist daarom willen wij dat Hendrik-Ido-Ambacht een zelfstandige gemeente blijft. Want we maken ons geen illusie, daar blijft niks van over na een fusie!” Stem daarom 14,15,16 maart op lijst 1!

De vier video’s zijn terug te vinden op het Youtubekanaal van de SGP-ChristenUnie: 
youtube.com/user/SgpChristenUnieHIA