Afbeelding

Speciale verkiezingsuitzending Zwijndrecht

Algemeen

Woensdagavond 16 maart organiseert de gemeente Zwijndrecht vanuit het gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Zwijndrecht een speciale verkiezingsuitzending. Iedereen is welkom bij deze verkiezingsuitzending, die deel uitmaakt van de verkiezingsavond van de gemeente Zwijndrecht.

Eerder op de dag, op woensdagmiddag 16 maart, bezoekt burgemeester Hein van der Loo met kinderambassadeur Fenna Bloem-Van der Horst per elektrische bakfiets een aantal stembureaus. Ze zijn om 14.45 uur bij het stembureau Gymzaal Welhorst aan de Welhorst 6 in Zwijndrecht. Pers is daar van harte welkom.

Burgemeester Hein van der Loo: “Zwijndrecht telt 35.730 stemgerechtigden. Met groot enthousiasme wil ik iedereen die nog niet heeft gestemd aanmoedigen om uiterlijk woensdag 16 maart hun stem uit te brengen. Iedere stem voor de nieuwe gemeenteraad doet er toe! Voor Zwijndrecht.”

Verkiezingsavond
Verder is iedereen van harte welkom op de verkiezingsavond op woensdag 16 maart in het gemeentehuis. Aan het einde van deze avond/nacht zal burgemeester Van der Loo de voorlopige verkiezingsuitslag bekend maken. Publiek is vanaf 21.00 uur welkom. Het programma start om 21.30 uur. Live vanuit de publiekshal gaan de lijsttrekkers van de politieke partijen, inwoners van Zwijndrecht en burgemeester Van der Loo met presentator Bart Cosijn in gesprek over de verkiezingen en de lokale politiek. Er is muziek van Alexandra Alden.

De verkiezingsuitzending is ook te volgen via de livestream www.zwijndrecht.nl/verkiezingen en de lokale omroep ATOS. De livestream is tot 24.00 uur te volgen. De verkiezingsavond in het gemeentehuis gaat door, totdat er een voorlopige verkiezingsuitslag is.

Kijk voor meer informatie over de verkiezingen op www.zwijndrecht.nl/verkiezingen.