Afbeelding

Feestelijke opening van Kindcentrum Ambacht

Algemeen

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om de locatie aan de Coba Ritsemastraat te transformeren naar een stralende, gloednieuwe praktijk. De praktijk bevat nu vier ruime behandelkamers, een mooie wachtkamer en een eigen oefenzaal. Een mooie locatie om kinderen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar te kunnen ontvangen. Afgelopen woensdag werd de blauwe loper uitgerold en kreeg de praktijk een feestelijke entree met een blauwe ballonnenboog voor de deur. ‘Wij zijn er helemaal klaar voor!(Samantha Heskes – Kinderfysiotherapeute) 

Uitbreiding en verdieping van specialisaties

Fysiotherapie Ambacht is in de afgelopen jaren flink gegroeid als praktijk en biedt een veelvoud aan specialisaties aan binnen de fysiotherapie. “Met de komst van onze twee kinderfysiotherapeuten, Samantha en Amrita, in 2021 hebben wij kinderfysiotherapie de boost kunnen geven die het verdient.” (Menno Bol – eigenaar Fysiotherapie Ambacht). Kinderfysiotherapie gaat over ondersteuning in de fijne & grove motoriek, het verwerken van prikkels, adviezen in houding, de ontwikkeling van het groeiende lichaam en ondersteuning bij complexe aandoeningen. Onze therapeuten zijn daarnaast actief betrokken bij de motorische ontwikkeling van kinderen op verschillende basisscholen in Ambacht.

Samenwerking binnen het Kindcentrum

Het Kindcentrum neemt een unieke positie in de regio in en vormt een thuis voor verschillende disciplines binnen de gezondheidszorg voor kinderen. Wij gaan van start met onze kinderfysiotherapeuten, een kindercoach en een diëtiste en wij verwachten hier binnenkort nog een extra discipline aan toe te kunnen voegen. Door multidisciplinair te handelen zorgen wij ervoor dat de mogelijkheid er is om een kind in zijn geheel te kunnen ondersteunen waar dat nodig is en de zorg te kunnen bieden die gewenst is. 

“Kind en ouder staan centraal in Kindcentrum Ambacht”

Samen openen wij het Kindcentrum

Op 6 april hebben wij ons Kindcentrum feestelijk geopend met collega’s en familie. Menno Bol en Friso Paulussen blikten tijdens de speech terug op de voorbije 14 jaar dat Fysiotherapie Ambacht bestaat en de ontwikkelingen die als praktijk zijn doorgemaakt. De komst van het Kindcentrum is een prachtige aanvulling op de expertise van de praktijk en biedt voorlopig voldoende ruimte om door te kunnen ontwikkelen. Met een gouden schaar en met de hulp van alle aanwezige kinderen werd het rode lint ceremonieel doorgeknipt. “Wij zijn ontzettend trots dat we dit neer hebben kunnen zetten in Hendrik-Ido-Ambacht.” (Friso Paulussen – eigenaar Fysiotherapie Ambacht)

Meer weten over Kinderfysiotherapie? 

Op onze nieuwe website voor kinderfysiotherapie kunt u alle informatie vinden over de mogelijkheden binnen de kinderfysiotherapie. Via Instagram en Facebook zijn onze therapeuten ook te volgen voor leuke ins en outs! www.kinderfysiotherapie-ambacht.nl