Afbeelding

Asieldier van de week: Jane

Algemeen

Jane is een knappe Mechelse Herder teef van ongeveer 1 jaar oud. Uit de Kijk Het Klikt test is ze als groene Vrijbuiter gekomen. Ze is als zwerver bij ons in het asiel terecht gekomen.

En er is geen eigenaar die zich heeft gemeld voor haar helaas. Daarom zoeken we voor haar een nieuwe baas die de uitdaging wil aangaan met haar.

Jane vindt het verblijf in de kennel niet leuk. Ze geniet wel heel erg van wandelingen en van spelen op de speelweide. Jane heeft niet het typische karakter van een herder, ze is wat meer op zichzelf en trekt vaak haar eigen plan.

Jane moet nog veel leren. Wanneer ze je vertrouwt, kent en een band heeft opgebouwd zal dit veel beter gaan. Ook is ze wat kieskeurig met eten, ze neemt niet alle snoepjes zomaar aan.

Alleen wanneer ze iets heel lekker vindt, doet ze hier wel moeite voor en maakt ze goed contact.

Het lijkt erop of ze soms niet goed weet hoe ze zich moet gedragen. Dit zien we vooral in haar gedrag naar andere honden toe. Ze benadert ze vriendelijk maar kan ineens uitvallen en klemmen.

Helaas hebben we geen informatie van haar herkomst dus weten we niet wat Jane allemaal heeft meegemaakt. Ze is speels, maar verliest ook snel weer haar interesse in het spel.

Ook hierin zien we dat ze abrupt kan veranderen in haar gedrag en dan lijkt het alsof ze niet weet hoe ze vervolgens moet reageren.

Belangrijk is dat Jane een stabiele eigenaar vindt die haar kan begeleiden in haar doen en laten. Haar leert wat wel en niet goed is. Met haar aan de slag gaat, veel beweging kan geven en natuurlijk vooral veel liefde.

Bent u de geschikte match? Jane hoopt je dan snel te ontmoeten!

Ga naar www.louterbloemen.nl voor meer informatie over Jane of onze andere asieldieren die in afwachting zijn op een nieuwe baas.

Wilt u maandelijks een steentje bijdragen aan de opvang voor asieldieren? Wordt donateur en ga naarhttps://louterbloemen.nl/lbdonateurs/ voor meer informatie.