Kom vrijblijvend eens kijken in de sportzaal van de school aan de Admiraal de Ruyterweg.
Kom vrijblijvend eens kijken in de sportzaal van de school aan de Admiraal de Ruyterweg.

Recreatieve sportvereniging voor hart- en vaatpatiënten

Algemeen

“Weer-Bewegen” is een recreatieve sportvereniging opgericht op 22 november 1986 door en voor ex hart – en vaatpatiënten. Dit jaar bestaat de vereniging dus 35 jaar! Zij stelt zich ten doel om sportdeelname van deze groep te stimuleren en de lichamelijke conditie op peil te brengen en te houden. 

“Omgaan met life-events is niet voor ieder even makkelijk. Life-events zijn de grote gebeurtenissen in een mensenleven, die in meer of mindere mate psychologische aanpassing vereisen.” Aan het woord is Roel van Katwijk. Roel is voorzitter van de cardio-vereniging Weer Bewegen in Hendrik-Ido-Ambacht.

“Ik ben met een hartafwijking geboren en heb op 12-jarige leeftijd een open hartoperatie ondergaan. Op jongere leeftijd verwerk je dit makkelijker heb ik zelf gemerkt. Maar toen ik in 2013 vanuit het niets een tia kreeg stond mijn leven toch wel op zijn kop. Het teken dat je niet onsterfelijk bent maakte me heel onzeker. Wat mij erg hielp was het revalidatieprogramma van Capri Hartrevalidatie. Daar werkte ik met veel lotgenoten aan mijn lichamelijk en emotioneel herstel. En het terugwinnen van mijn zelfvertrouwen. 

Na Capri zocht ik naar iets soortgelijks: een vereniging of sportschool waar ik mijn conditie op peil kon houden cq nog verder kon verbeteren. Die heb ik uiteindelijk in Hendrik-Ido-Ambacht gevonden. Nog steeds ga ik, buiten de schoolvakanties om, iedere dinsdagavond naar de sportzaal. Onder leiding van een ervaren fysiotherapeut doen we oefeningen en balspellen, zoals o.a volleybal en korfbal, mannen en vrouwen door elkaar heen, ieder op eigen tempo. We hebben 2 groepen: groep 1 19.30-20.30 uur en groep 2 20.30-21.30 uur. Er gaat geen avond voorbij waar we niet met elkaar gelachen hebben.

Daarnaast organiseren we voor onze leden en aanhang na de laatste sportavond ieder jaar opnieuw een etentje of barbeque. In de zomervakantie plant een van onze leden fietsroutes in en om de omgeving. Ook volgen leden die dat willen 1 x per jaar een reanimatiecursus tegen een sterk gereduceerd tarief. Internisten en cardiologen uit de regio juichen onze activiteiten toe. “Weer-Bewegen” is opgericht onder auspiciën van de Nederlandse Hart Stichting en is aangesloten bij de landelijke overkoepelende organisatie “Hart In Beweging”.

Nieuwe leden zijn van harte welkom!

“Kom vrijblijvend eens kijken in de sportzaal van de school aan de Admiraal de Ruyterweg. Om direct mee te sporten moet je wel sportschoenen en een sportbroek meenemen.”

Interesse? Volg in de maand mei 1 of 2 proeflessen en proef de sfeer! Stuur een email naar onze secretaris Ben Veldman,
ben.veldman@gmail.com

Na de zomervakantie van de basisscholen beginnen we dan weer met het volgende sportjaar. De contributie bedraagt € 144,= per jaar, te voldoen per maand, kwartaal of per jaar.

Weer Bewegen Hendrik-Ido-Ambacht

Gymzaal van basisschool “De Bron” aan de Admiraal de Ruyterlaan 1 te Hendrik-Ido-Ambacht. De ingang van de gymzaal is aan de achterzijde van de school aan de Kortenaerstraat.

Contactgegevens:
Website: weerbewegen.nl
Facebook:
Weer Bewegen Hendrik-Ido-Ambacht
Email: ben.veldman@gmail.com (secretaris)

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.