Afbeelding

Volop activiteiten bij Tennisvereniging Ter Steeghe

Algemeen

Eindelijk kon er bij de start van het nieuwe seizoen weer competitie gespeeld worden en dat was duidelijk merkbaar bij de tennissers van Ter Steeghe. Na 2 jaar gebrek aan competitie door de corona pandemie waren de heren en dames er duidelijk hard aan toe om weer de strijd aan te gaan met hun mede sporters van andere verenigingen.

Voorjaarscompetitie 2022
De voorjaarscompetitie 2022 is succesvol afgesloten door een aantal teams van ZLTC Ter Steeghe: Het damesteam, zaterdag 3e klasse,17+: Amber Koops, Isa Gerritsen, Lisette Busink, Anouk Versnel en Melanie Koops haalden het kampioenschap binnen.
Het herendubbelteam (vrijdag 3e klasse,17+): Rene´ Havelaar, Ivar de Maa, Koen Vink, Denis den Hartog en Christian Sterk konden eveneens het kampioenschap vieren.
Het zaterdagteam 35+ in de hoofdklasse: Andre Naaborg, Rene Vergoosen, Ronald Koops, Ronald Brederije, Bart-Jan Rust, Mike Sundquest en Gert-Jan van der Reijden wisten de eerste plaats te bemachtigen.
Het zaterdag gemengd dubbel team, 4e klasse, 17+: Anika Bierhaus, Maria Korevaar, Dennis den Hartog en Kevin Gevaert wisten eveneens het kampioenschap te vieren.
Het bestuur en alle leden van Ter Steeghe feliciteren alle tennissers van harte met deze prachtige resultaten.

Florensis Open Toernooi 19 t/m 26 juni 2022
Het druk bezochte dubbeltoernooi van Ter Steeghe mag eveneens als zeer geslaagd worden beschouwd. Ook hier kon eindelijk weer na 2 jaar de strijd worden aangegaan door de heren en dames tennissers. Er werden prachtige partijen afgewerkt in de diverse categorieën. Dat de tennissers elkaar gemist hadden werd snel duidelijk op de woensdag-en vrijdagavond. Op woensdag was er live muziek en dat sloeg zo aan dat er spontaan tot laat werd gefeest en gedanst. Op de druk bezochte geplande feestavond op vrijdag werd er tot in de vroege uurtjes gefeest en gedanst op de sound en de beat van DJ Edgar de Weerdt.

Senior Plus Toernooi 5 juli 2022
Maar liefst 64 deelnemers uit de regio hadden zich ingeschreven voor dit ééndaags toernooi, wat onder schitterende weersomstandigheden afgewerkt kon worden. In de categorie gemengd dubbel, dubbel heren en dubbel dames werden de partijen afgewerkt. Iedereen speelde 3 partijen van een uur met tussendoor een overheerlijke lunch die door de organisatoren van dit toernooi was verzorgd. Alle deelnemers gingen aan het einde van de dag moe, maar voldaan en dankzij diverse sponsors voor iedereen een presentje, naar huis.

Het Jeugd Goud Toernooi
27 juli t/m 29 juli 2022
Wederom zal Tennisvereniging Ter Steeghe, net als vorig jaar, gastheer zijn van het door Tennisschool Maximus en de KNLTB georganiseerde landelijke tennistoernooi voor de jeugd. Uit heel Nederland komen de meest talentvolle jeugdspelers naar Zwijndrecht om hier hun beste tennis te laten zien. Toptennis gegarandeerd, dus kom gerust een kijkje nemen! Tussen 09.00 uur en 17.00 uur zullen de partijen worden gespeeld. Als de weersomstandigheden het toelaten zullen de finale wedstrijden op vrijdag 29 juli worden afgewerkt.

Stern Ter Steeghe Open Senioren toernooi 2022 van 15 t/m 21 augustus 2022
Dit normaal gesproken succesvolle jaarlijks terugkerende toernooi ( behalve de laatste 2 jaar) staat ook dit jaar voor tennissers vanaf 40 jaar gelukkig weer op de planning. Op dit moment is de toernooicommissie onder leiding van Roy Loos hard bezig om alle inschrijvingen in de diverse categorieën in te delen en de rest van de organisatie neer te zetten.

Er kan nog ingeschreven worden waarbij gezegd moet worden dat het een toernooi is waar uitsluitend dubbel partijen afgewerkt zullen worden. Heb je interesse om mee te doen, meld je dan snel aan via:
seniorentoernooi@tersteeghe.nl
Tijdens het toernooi zal het B&B DJ-collectief Dordrecht op de feestavond van woensdag 17 augustus optreden. Burn the DJ (Berry Manspeaker) en DJ BK (Ben Korzelius) vormen het DJ- collectief en traden ook in 2019 al op. Zij draaien alleen vinylplaten met 21e eeuwse muziek, jaren 60, 70, 80 maar ook disco, funk, latina en natuurlijk dancemuziek. Hun motto luidt: “Creating Good Moods”

Tot slot
Het bestuur van Ter Steeghe is blij en trots dat er door de vele vrijwilligers binnen de club zo hard gewerkt wordt om na 2 jaar Corona problemen de club weer de activiteiten te bezorgen waar we tot aan de pandemie met zijn allen zo aan gewend waren geraakt.
Met recht mag gezegd worden: “Tennissen, dat doe je toch alleen bij Ter Steeghe in Zwijndrecht”.