Afbeelding

Tweede bekerwinst voor Groote Lindt

Algemeen

Na de 5-1 overwinning op DHV heeft Groote Lindt ook de tweede wedstrijd in de bekerpoule met duidelijke cijfers gewonnen. Zaterdag werd Oranje Wit 2 op sportpark Bakestein met een 3-0 nederlaag naar Dordrecht teruggestuurd. Groote Lindt kende nog al wat afwezige spelers waardoor JO19-speler Youri Visser in de basiself mocht begonnen.

Na zo’n 12 minuten speeltijd was Youri, na snelcombinatievoetbal, niet te stoppen door de Dordtse verdedigers. Door een overtreding in de beruchte zestienmeter wees de scheidsrechter dan ook naar de penaltystip. Hicham Bachau schoot het buitenkansje hard in de touwen: 1-0. Nog voor rust kwam Groote Lindt op een comfortabele voorsprong in de wedstrijd. Via een afgemeten voorzet van Ali Zahidi kon aanvoerder Danny Bos de 2-0 langs de Dordtse keeper schuiven. Direct na rust probeerde Oranje Wit met een hogere balcirculatie en dus een hoger tempo de wedstrijd te domineren. De aansluittreffer viel echter niet omdat Oranje Wit geen echte mogelijkheid tot scoren wist te creëren. Groote Lindt controleerde de wedstrijd en kon de einduitslag op 3-0 brengen. Na zijn hattrick van vorige week kon aanvaller Thom Hoogakker nog een doelpunt op het scorebord laten bijschrijven. Volgende week weer een thuiswedstrijd voor Groote Lindt als Dubbeldam 1 (zat)op bezoek komt (aanvang 14.30 uur). Met een gelijkspel is Groote Lindt door de volgende fase van de bekercompetitie.