Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus
Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus Foto:

Wedstrijd duurt net tekort voor korfballers sv Conventus

Algemeen

De korfballers van sv Conventus zijn er net niet in geslaagd om hun eerste punten van het seizoen te pakken. Het team kwam in de eindfase van de uitwedstrijd tegen ADO sterk terug, maar de wedstrijd duurde net tekort voor het team om op gelijke hoogte te komen.

De korfbalselectie van Conventus reisde zaterdag naar ’s-Gravendeel met de wetenschap dat het lastig tegen ADO zou worden: waar de tegenstander twee van zijn drie wedstrijden had gewonnen, was het sterk verjongde Conventus nog puntloos.

Desondanks begon Conventus scherp aan de wedstrijd en bleken beide partijen erg aan elkaar gewaagd. Met een gelijk opgaande stand was het uiteindelijk ADO die met een kleine 6 – 5 voorsprong de rust in ging.

In de beginfase van de tweede helft was het ADO dat sterker uit de startblokken kwam en sloeg een gaatje met Conventus. Al snel liep de achterstand van het team verder op tot zelfs zes punten na een kwartier speeltijd. Waar vorige week Conventus het in het laatste kwartier moeilijk kreeg op het zware gras van Gemini, bleef het er dit weekend vol voor gaan. Mede dankzij een paar kleine tactische wijzigingen, begon het door Van den Boogaart Visspecialiteiten gesponsorde team aan een inhaalrace.

Met doelgerichtere aanvallen, waar veel meer rust en organisatie in zat, wist Conventus het gat langzaam te dichten. De Zwijndrechtse spelers naderden ADO tot op één punt, voordat de tegenstander de bal weer in de korf wist te krijgen. Achteraf zou dit voor ADO het winnende punt blijken te zijn: Conventus zou vervolgens ook nog één keer scoren voordat de scheidsrechter affloot. Zo eindigde de wedstrijd in een nipte 16 – 15 nederlaag.

Ondanks het teleurstellende resultaat kon het jonge team terugkijken op een goede wedstrijd, waarin het voldoende vechtlust toonde om terug te komen. Coach Patrick Huisman was dan ook erg trots op zijn team.

Foto: Kees Streefkerk / sv Conventus

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.