Afbeelding

Vogeltrekexcursie Waalbos 9 oktober 2022

Algemeen

Zondag 10 oktober organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een vogelexcursie in het Waalbos. Er zal een wandeling worden gemaakt van ca 2 uur waarbij we kijken naar alle vogels die we tegen komen.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

In september en oktober start de trek van vogels naar hun overwinteringsplekken, veelal in het zuiden van Europa. In deze tijd trekken veel vogels van het noorden door naar het zuiden waardoor in deze periode hele bijzondere waarnemingen gedaan kunnen worden. Op hun tocht naar het zuiden zoeken de vogels een goede plek om een paar dagen te verblijven en zich te voeden alvorens door te reizen naar het zuiden. Zo zijn eerder diverse beflijsters gezien, maar ook een draaihals. Vanwege de grote hoeveelheid bessen die nog aan de struiken hangen, zijn daar ook veel bessen etende vogels te zien zoals staartmeesjes, koperwiek, kramsvogels en lijsters te zien. Op de bergingsvijvers zitten momenteel vaak: kleine en grote zilverreiger en lepelaars. Genoeg te zien dus.

De excursie start om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis, donatie welkom. U kunt zich aanmelden via info@onswaalbos.nl