Afbeelding

Rijsoord ook in Heerjansdam onderuit

Algemeen

En ook in Heerjansdam ging Rijsoord onderuit. Vanaf de tweede minuut speelden de Kraaien een kansloze wedstrijd en mochten blij zijn dat de thuisploeg de in tweede helft wat gas terugnam. Anders was de uitslag wellicht nog veel hoger uitgevallen. Ondanks dat dit het begin van de competitie is moet Rijsoord de toekomst met zorgen tegemoet zien. Voor de trouwe supporters is het al duidelijk dat Rijsoord in deze competitie snel een positief resultaat moet boeken, anders zou het wel eens een erg moeilijk seizoen kunnen worden. Het is uiteindelijk aan de technische staf en de spelers om te laten zien waartoe het team in staat is.

Voorafgaand aan de wedstrijd had trainer Marco van Rijn de nodige zorgen. Enkele basisspelers als Danny Haasdijk, Everlon Zimmerman en Chakib Lechhab moesten zich geblesseerd afhaken. Ook de assistent-trainer William Rijsdijk was vanwege corona afwezig. Maar dan nog staan er elf gelijkwaardige spelers in het veld, die de klus van deze zaterdagmiddag moesten klaren.

Als je dan in een moeilijke positie zit na twee verloren wedstrijden, dan is een snel tegendoelpunt geen goede stimulans voor een goed verloop van de wedstrijd. Al na twee minuten moest doelman Zafer Bal de bal uit het doel halen. Een inzet van rechts werd slecht verdedigd. De assistent vlagde voor een overtreding, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Een ongelukkig moment, want spelers verwachten op die positie dan toch een fluitsignaal en niet een andere beslissing van de scheidsrechter. Mede daardoor kon Gert-Jan Plaizier vrij eenvoudig de bal in het doel lopen; 1-0. Rijsoord keek weer tegen een achterstand aan en een slechte start van een toch wel gehavend Rijsoord. De thuisploeg mocht daarna aanvallen en Rijsoord kon niet anders dan verdedigen. Na tien minuten was het trainer Marco van Rijn teveel en werd Guido Peelen van het veld gehaald en mocht Damian Muller laten zien dat hij het beter kon. Van Rijn ging helemaal uit zijn dak tegen de spelers en wat continue aan het coachen. Het hielp, want zijn spelers begrepen de duidelijke boodschap en zochten meer de aanval op. Echter dan ontbreekt het aan kwaliteit en soms ook wel een beetje geluk om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Heerjansdam bleef gevaarlijk en dat bleek wel kort voor de rust toen een schot via de paal het veld weer in ging. Daar waar nodig stond doelman Zafer Bal op de juiste plek.

Kansloos
De tweede helft bleek kansloos voor Rijsoord te zijn. Oud-spelers van Rijsoord Mathijn Valster zorgde binnen het kwartier voor de 3-0 en dat bleek ook de eindstand te zijn. De thuisploeg nam wat gas terig en drong niet echt meer aan. Dat bood Rijsoord de mogelijkheid om de aanval te zoeken en het Heerjansdam moeilijk te maken. Het kwam echter tot geen enkele uitgespeelde kans en dat mag Rijsoord zich kwalijk nemen. Zelfs passes over korte afstand kwamen vaak bij spelers van de tegenstander terecht en dat is zeker niet de bedoeling. Met een uiteindelijke 3-0 nederlaag staat Rijsoord nog steeds met lege handen.

Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen SHO op het programma. De Oud-Beijerlanders verloren zaterdag van XerxesDZB en zijn op de op de vijfde plaats terug te vinden. De technische staf en de spelers worden veel succes toegewenst,

Opstelling: Zafer Bal - Kevin Versteeg - Mark Zwang - Guide Peelen (11. Damian Muller) – Francesco Messina – Niek Meijer (79. Jochem Kouwenhoven) – Jari Bendt – Stefan Havelaar – Rafael Andrade (25. Timo Versteeg) – Luca Bouwmeister – Dogukan Kulup (79. Mike Hoogstad).

Tekst: Wim de Rooij
Foto’s: Leen Kruithof