Foto: FASHION CATCH
Foto: FASHION CATCH Foto: FASHION CATCH

Kerstprogramma Roon Staal

Algemeen

Van 6 t/m 23 december tourt zanger en pianist Roon Staal met zijn nieuwe kerstprogramma door heel Nederland. Zwijndrecht is één van de 16 locaties die in de tour zijn opgenomen. Het concert vindt plaats in de Kijfhoekkerk op woensdag 7 december en begint om 20.00 uur. 

Met zijn loepzuivere stem, gevoelige zang en authentieke begeleiding op de piano lijkt hij de juiste snaar bij het publiek te raken.

Tijdens de kerstconcerten worden er bekende songs als “Oh Holy Night”, “Stille Nacht”, “Mary’s Boy Child”, “Gloria in Excelsis Deo”, “Away In A Manger”, “Midden In De Winternacht” en “The Bleak Midwinter” ten gehore gebracht.

Roon Staal kreeg al op jonge leeftijd een studiocontract aangeboden in Hollywood. Zijn grote muzikale talent werd tevens opgemerkt in 1999 door Art Garfunkel, bekend van het duo Simon & Garfunkel. Hij bracht dat jaar de evergreen ‘Help Me Through The Night’ uit. Ook de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan wordt bewonderaar van Staal’s warme stem en zijn bekwaamheid als componist en tekstschrijver van liedjes. 

In de grotere theaters zoals Carré in Amsterdam, Luxor in Rotterdam en het Beatrix Theater in Utrecht deed Roon Staal veel podiumervaring op. Hij speelde rollen in de theater producties ‘Les Misérables’ in 1991, ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en 4 jaar later in ‘Petticoat’ waarvoor hij een nominatie ontving voor ‘beste mannelijke bijrol grote musical’.

Staal - die vijf keer per jaar tourt door Nederland - treedt regelmatig in het buitenland op en bracht recent zijn 16e album “Dreamland” uit. Eerdere albums waren het Christmas Album I en Christmas Album II waarvan veel werk te horen zal zijn tijdens deze tour. 

Op de nieuwe cd ‘Dreamland’ staan werken zoals het ‘Malawiaanse Gebed’ dat hij schreef voor zijn pasgeboren dochter en nieuwe authentieke performances van bekende songs. Begin 2023 treedt de fervente reiziger na een jarenlange pauze i.v.m. corona ook weer op in Japan. 

Alle informatie m.b.t. de Kerst Tour en het concert in Zwijndrecht kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. 

De entreeprijs is € 22,50. Reserveringen kunnen via de website worden gemaakt of via 06-15403125.