Afbeelding

Van Leeuwen Buizen - Plein geopend in het Arboretum Munnikepark

Kunst en cultuur

Op 17 mei is het Van Leeuwen Buizen - Plein geopend in het Arboretum Munnikepark bij ‘t Weetpunt, in aanwezigheid van de heren Peter Rietberg (voorzitter raad van bestuur) en Joop Sassen (CEO) van de Van Leeuwen Buizen Groep. Van Leeuwen verbindt zich voor de komende jaren als sponsor aan de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard. Het sponsorgeld zal worden besteed aan natuurlessen voor alle kinderen op de basisscholen in de Zwijndrechtse Waard.

De Stichting N&LZW zet zich in om door middel van onderwijs begrip voor de natuur te ontwikkelen bij schoolkinderen. Hiervoor is de werkgroep Natuur- en Milieu- Educatie (NME) verantwoordelijk. De Stichting beheert het informatiecentrum ’t Weetpunt in het Arboretum Munnikepark, van waaruit ongeveer 20 schoolgidsen aan 4.500 basisscholieren natuurlessen geven. De Stichting doet dat ook op andere locaties in het werkgebied, zoals de Kiboehoeve, de Hooge Nesse Polder, het Waalpad en de Frelustal, de Sophiapolder en het Jeugdspeelpark. 

Van Leeuwen Buizen is een wereldwijd opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Het bedrijf heeft zijn wortels, sinds de oprichting in 1924, in de Zwijndrechtse samenleving en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal bedrijf met 2.400 medewerkers. Met 70 kantoren en magazijnlocaties in 33 landen kan het bedrijf met recht een wereldspeler worden genoemd.

De Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard wordt volledig door vrijwilligers gerund, die belangeloos hun energie en tijd inzetten voor de natuur in onze Zwijndrecht Waard. Aan scholen die hun leerlingen geen vervoer kunnen bieden om naar de diverse educatielocaties te komen, stelt de Stichting een schoolbus ter beschikking. 

Na de onthulling van het bord met de vermelding van het Van Leeuwen Buizen - Plein lichtte de heer Rietberg in zijn toespraak toe waarom zijn bedrijf de Stichting graag wil sponsoren: “Educatie is een sleutel tot succes in het leven en het waarderen en beschermen van de natuur is belangrijker dan ooit. Met de ondersteuning van het Arboretum komen die twee doelen prachtig samen. Van Leeuwen ondersteunt, als internationaal bedrijf met wortels in Zwijndrecht, graag de initiatieven van de Stichting.” Vervolgens sprak de heer J. Zeilmaker, als voorzitter aanwezig namens de Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard, zijn dankbaarheid uit over de ondersteuning van de Stichting door de Van Leeuwen Buizen Groep.