Afbeelding

Open Dag in de Kijfhoekkerk

Kunst en cultuur

Van mei tot en met september organiseert de Stichting Behoud Kijfhoekkerk op de eerste zaterdag van de maand Open Dagen. Naast dat de kerk dagelijks open is voor individueel bezoek bent u ook aanstaande zaterdag 1 juli tussen 12.00 en 16.00 uur hartelijk welkom. De orgelzolder is gerenoveerd en vernieuwd. Op de expositie panelen wordt een algemeen beeld weergeven van het buurtschap Kijfhoek en de kerk in het midden.

Zaterdag 1 juli zal een dwarsfluit seniorentrio uit Barendrecht een muzikaal programma verzorgen in verschillende muziekblokjes. Hun programma is gepland tussen 12.00 en 14.00 uur. Overige amateur musici uit de regio die zich ook willen presenteren met een muziekinstrument of solozang, zijn ook welkom. Het bescheiden kerkorgel is beschikbaar om de kleine polderkerk van Kijfhoek te laten klinken als een kathedraal.

Er is gelegenheid om zelf, gratis, koffie, thee, water of frisdrank te nemen. Voor de hygiëne zijn een aantal flacons handgel aanwezig. Er is een verwijzing naar toiletbezoek, informatiemateriaal en giften. U bent van harte welkom! Er staat een stoel voor u klaar!

De volgende Open Dagen zijn op zaterdag 5 augustus en we sluiten af tijdens het landelijk monumentenweekend, op zaterdag 9 september.

Natuurwandeling
Tijdens de Open Dagen is onze vaste natuurgids Jan de Kok aanwezig voor een natuurwandeling door het Develgebied. Jan begint zijn wandeling vanaf de kerk om 13.00 uur. Het is telkens weer een ontdekking. Meer info www.kijfhoekkerk.nl.