Egmond aan Zee, Instagram @patricia888
Egmond aan Zee, Instagram @patricia888 Foto: Instagram; @patricia888

Dit zijn de meest populaire stranden op social in 2023

Kunst en cultuur

Stormachtig weer wisselt zich af met het zomerse zonnetje, maar rond deze tijd van het jaar kriebelt het bij ons allen om het zand weer onder onze voeten te voelen. We laten je de meest populaire stranden zien van 2023, die het meest worden besproken op social media. Een goede reden om je vakantie te plannen, langs de mooiste kustlijn van Europa! Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen, neemt je mee langs de populairste stranden van Nederland en Europa op sociale media na uitgebreid onderzoek op Instagram en TikTok. Dus pak je zonnebrandcrème in en zet je zonnebril op en let’s go to the beach!

Nederlandse stranden hoog op de lijst populairste stranden van Europa
Zandvoort aan Zee, Egmond aan Zee en Noordwijk Aan Zee zijn enorm populair geworden en veel besproken op social. Deze drie geliefde strandbestemmingen van Nederland eindigen hoog in de Europese lijst: op plek 4, 10 en 12. De reislustigen onder ons zijn vast benieuwd naar de top 3 van dit onderzoek. Daarvoor reis je af naar Frankrijk, Spanje en Portugal. Waar Omaha Beach, Playa de Las Canteras en Praia da Rocha verkozen zijn als de meest populaire stranden van Europa. Direct daarachter aan, op plek 4, volgt Zandvoort aan Zee alweer.

Ontdek de volledige top 20 populairste stranden van Nederland: https://www.holidu.nl/f/strandhuisjes-nederlandse-kust-nederland#beste-stranden-nl.

1. Zandvoort aan zee | 125.577 Instagram Hashtags & 3.700.000 TikTok views 
Zandvoort aan zee, met maar liefst 125.577 Instagram-hashtags en 3.700.000 TikTok-views staat fier bovenaan de Nederlandse ranglijst. Het strand trekt jaarlijks duizenden bezoekers, heeft een 9 kilometer lang zandstrand en heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer vanuit Amsterdam en Haarlem. Vanwege de uitgestrekte zandduinen en bruisende sfeer is het erg populair. Of het nu gaat om zonnebaden, watersporten of ontspannen in een van de trendy beachclubs, Zandvoort aan zee biedt voor ieder wat wils. Het is geen verrassing dat dit strand zo’n grote aanhang heeft op sociale media. Bij Zandvoort aan Zee ligt natuurlijk ook het bekende Zandvoort Circuit.

2. Noordwijk Aan Zee | 81.444 Instagram Hashtags & 2.700.134 TikTok views 
Noordwijk aan Zee met 81.444 Instagram-hashtags en 2.700.134 TikTok-views veroverde de tweede plaats. Dit prachtige strand staat bekend om zijn levendige sfeer. Bezoekers kunnen genieten van lange wandelingen langs de kustlijn, ontspannen op de uitgestrekte zandstranden of de verschillende watersportactiviteiten ontdekken. Het is geen wonder dat Noordwijk aan Zee zo geliefd is op sociale media. Strand Noordwijk aan Zee staat bekend om zijn vuurtoren en historische gebouwen. Deze stranden hebben een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, bereikbaarheid en vermaak.

3. Strand van Scheveningen | 31.744 Instagram Hashtags & 5.500.000 TikTok views
Het strand van Scheveningen staat op de derde plaats met 31.744 Instagram hashtags en 5.500.000 TikTok views. Dit strand is een van de bekendste en populairste bestemmingen in Nederland. Met zijn iconische pier, gezellige boulevard en bruisende sfeer trekt Scheveningen Strand zowel lokale bewoners als toeristen aan. Naast zonnebaden en zwemmen, kunnen bezoekers hier ook genieten van een breed scala aan entertainment opties, waaronder restaurants, bars, winkels en het beroemde SEA LIFE-aquarium.

4. Egmond aan Zee | 114.207 Instagram Hashtags & 2.400.000 TikTok views 
Op de derde plaats vinden we Egmond aan Zee, met maar liefst 114.207 Instagram-hashtags en 2.400.000 TikTok-views. Dit charmante stranddorp trekt bezoekers met zijn schilderachtige omgeving en gezellige sfeer. Of je nu wilt zonnebaden, wandelen door de duinen of geniet van heerlijk eten in een van de strandpaviljoens, Egmond aan Zee heeft voor ieder wat wils. Het is duidelijk dat dit strand een favoriet is onder sociale media-gebruikers. Egmond aan Zee heeft historische bezienswaardigheden, zoals kastelen en bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

5. Katwijk aan Zee | 80.807 Instagram Hashtags & 3.500.000 TikTok views
Op de vijfde plaats hebben we Katwijk aan Zee, met 80.807 Instagram hashtags en 3.500.000 TikTok views. Dit pittoreske kustdorpje staat bekend om zijn brede strand, gezellige strandpaviljoens. Je kan er super ontspannen, maar ook actief bezig zijn in het water.

Onderzoeksmethode
Voor Nederland heeft Holidu 177 stranden geanalyseerd, op zoek naar de stranden met de meeste Instagram hashtags en de meeste TikTok views. Vervolgens is iedere categorie gerangschikt van 1- 177 en bij elkaar opgeteld. Uiteindelijk telt de laagste som van beide categorieën als beste strand. Hiervoor zijn het aantal Instagram hashtags gebruikt en het aantal views op TikTok, waarbij we de naam van het strand als hashtag gebruikten. In gevallen waar de naam speciale tekens bevat, werd de volledige naam of de meest voorkomende naam gebruikt. Voor Europa heeft Holidu gekeken naar de beste stranden volgens Google Maps, door te kijken naar de stranden met de beste beoordeling en minimaal 500 beoordelingen. Vervolgens zijn de stranden gerangschikt op gemiddelde beoordeling en het aantal beoordelingen om onze startlijst te maken. Daarna zijn de instagram hashtags en de tiktok views meegenomen door de naam van het strand als # te gebruiken. Als de naam speciale tekens bevat, werd de “kale naam” of de meest voorkomende naam gebruikt.

Bron: www.holidu.nl/f/strandhuisjes-nederlandse-kust-nederland#beste-stranden-nl

Cadzand