Het orgel in de Dorpskerk van Hendrik-Ido-Ambacht
Het orgel in de Dorpskerk van Hendrik-Ido-Ambacht Foto: Jan Hogendoorn

Zangavond ‘Samen zingen in lijn met Calvijn’ in Dorpskerk Hendrik-Ido-Ambacht

Kunst en cultuur

Op D.V. vrijdagavond 20 oktober 2023 om 20.00 uur wordt er een Psalmzangavond gehouden in de Dorpskerk te Hendrik-Ido-Ambacht. Rien Donkersloot begeleidt de zang op het orgel en ds. J. de Bruin verzorgt de opening, sluiting en meditatie.

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat de Staten-Generaal een nieuwe psalmberijming invoerde in de kerken. Omdat deze ‘berijming-1773’ nog steeds populair is in veel Nederlandse kerken, staat de zangavond in het thema van deze berijming. Er worden verschillende psalmen gezongen, zowel ‘populaire’ psalmen als psalmen die minder vaak gezongen worden.

De organist van de avond is Rien Donkersloot. Hij is organist in Amersfoort en Mijnsheerenland én beiaardier van onder andere de stad Haarlem. In de Dorpskerk staat een prachtig orgel dat uitermate geschikt is voor het begeleiden van samenzang. Behalve het samenzangbegeleiding verzorgt Rien Donkersloot ook een orgelsolo.

Wie de avond op 20 oktober wil bezoeken, hoeft niet te reserveren. Het adres van de Dorpskerk is Kerkplein 13, 3342 BE, Hendrik-Ido-Ambacht. De toegang is vrij. Wel wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Meer informatie is te vinden op de site van ‘Samen zingen in lijn met Calvijn’: www.inlijnmetcalvijn.nl.