Afbeelding

Doe mee met de schrijfwedstrijd ‘Bij ons in de familie’

Kunst en cultuur

Het thema van de Boekenweek 2024 is ‘Bij ons in de familie’. In samenwerking met Bibliotheek AanZet en schrijver/verhalenverteller Nabil Tkhidousset organiseert Cascade een schrijfwedstrijd met dit thema. Doe mee en win gratis deelname aan de schrijfcursus ‘Wat is jouw verhaal?’

Aangezien dit jaar niet één maar wel zes auteurs het Boekenweekgeschenk schrijven, spreekt de keuze voor het thema ‘Bij ons in de familie’ voor zich. Want wie kan hier beter over schrijven dan de familie Chabot, de grootste schrijversfamilie van Nederland? Dit heeft de organisatoren geïnspireerd om met een schrijfwedstrijd én een schrijfcursus aandacht te besteden aan de Boekenweek.

Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen. Waar denk jij aan als het over jouw familie gaat? Welke spreuk, brief of gedicht komt er bij jou naar boven borrelen als je over dit thema nadenkt? Doe mee met de schrijfwedstrijd ‘Bij ons in de familie’ en stuur jouw versie naar ons op. Dat kan een fictie of non-fictie verhaal, een brief, gedicht of songtekst zijn. Jouw inzending mag maximaal 500 woorden bevatten.
Uit alle inzendingen wordt een winnaar gekozen die mee mag doen met de opvolgende schrijfcursus ‘Wat is jouw verhaal?’ ter waarde van 79,95 euro. Daarnaast worden de inzendingen getoond in Cascade (dat mag ook anoniem). De jury bestaat uit Mohammed Benzakour (socioloog, schrijver en columnist), Nabil Tkhidousset (verhalenverteller, schrijver en spoken word artiest) en Renate Giesbers (Rayonmanager Bibliotheek AanZet).

Mail jouw inzending voor 26 februari 2024 naar laura.abbink@stichting-cascade.nl o.v.v. ‘Schrijfwedstrijd Bij ons in de familie’. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website:
www.stichting-cascade.nl. Je vindt daar ook informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de schrijfcursus ‘Wat is jouw verhaal?’ die plaatsvindt op negen woensdagavonden in Cascade, met startdatum 13 maart 2024.