Afbeelding

Afscheid van ‘geestelijk vader’ dottercentrum in Dordrecht

Lokaal

De Dordtse interventiecardioloog Arie de Vries van het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat met pensioen. Hij werd woensdagmiddag geëerd met een afscheidssymposium. Naast de vele ontwikkelingen op zijn vakgebied, kwam daar zijn grote verdienste aan bod voor het ziekenhuis en voor de zorg in de regio.

Dat patiënten in Zuid-Holland Zuid na een hartinfarct tegenwoordig dag en nacht met spoed in Dordrecht gedotterd kunnen worden, lag begin deze eeuw niet voor de hand. De overheid wilde dergelijke centra niet in de regio hebben. Dankzij de jarenlange lobby en onvermoeibare inzet van De Vries kwam deze levensreddende voorziening er toch. Hij geldt daarmee als geestelijk vader van het centrum voor cardiologische interventies waar nu al zo’n duizend ingrepen per jaar plaatsvinden.

Zijn collega’s karakteriseren hem zo: “Arie vecht altijd voor het grotere belang van onze patiënten, voor de beste zorg en voor optimale omstandigheden voor hen die de zorg leveren.” Het ging daarbij nooit om hem persoonlijk. Maar die bescheidenheid moest hij bij zijn afscheid even opzij zetten. Op de foto wordt hij bedankt voor zijn inspanningen gedurende de afgelopen dertig jaar, door bestuursvoorzitter Peter van der Meer (links) en voorzitter van het Medisch Specialisten Bestuur Otto Elgersma.