Zilver voor O&O turners
Zilver voor O&O turners Foto: O&O Gymnastics Zwijndrecht

Druk weekend voor O&O

Lokaal

De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O heeft een druk weekend achter de rug. De mannen bonden de strijd aan in Wijk bij Duurstede en de dames hadden hun strijdtoneel op een tweetal fronten. Landelijk in Waalwijk en op districtsniveau in Rotterdam.

De mannen hadden hun tweede ontmoeting in de landelijke teamtitelstrijd. In de tweede divisie niveau-2 legden Koen Kappetijn, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Tristan Massie en Lance Visser als team met 141,617 punten beslag op het zilver. De senioren van de 1e divisie turnden zich met 146,400 punten naar het brons. Dit team was samengesteld met Bart de Ruiter, de broers Jens en Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Olaf de Nie en Thijs Eijkelenboom. In de 1e divisie kwam verder Braylin Timas Soares in de jeugdklasse in actie. In een gezamenlijk team met turners van KDO-Alblasserdam was de totaalscore van 129,25 goed voor een vijfde plaats. Individueel kwam hij met 64,35 punten als tweede uit de strijd. In hoogste klasse van de pupillen was O&O vertegenwoordigd door Danté Worthington en Olivier van Musscher. Danté viel met zijn vierde plaats net buiten het eremetaal. Olivier werd zevende.

In Waalwijk werd er door de dames zowel individueel als in teamverband geturnd. Individueel kwam het beste resultaat op naam van Milou van Schijndel. In de klasse senior van de 3e divisie liet zij zich met 41,517 punten het brons omhangen. Celine Oirbans werd vijfde en Amber Donjacour zevende. Aangevuld met Suzanne van Alebeek kwamen zij als team met 85,983 punten tot een zesde plaats.

Ook in Rotterdam individuele en teamwedstrijden. Het gecombineerde team O&O/OKK-Ridderkerk met de O&O-turnsters Quinty Joner en Suzanne Esmeijer kwam uit op D-niveau en turnde 87,183 punten bij elkaar waarmee het brons werd opgeëist. Het team met Jara van Dijk, Layla Voerman en Anne Bezemer werd met 84,45 punten vijfde, evenals het team Kaylee van Sprang, Merel van Zuuren, Inge en Vera Nederhof. Het team op MB3-niveau, bestaande uit Bente de Roodt, Jill Chodzynski, Kate Walsh, Lilly Jansen, Madeyna Pietrs en Yuna Neeskens kwam daarentegen slechts een halve punt tekort voor een podiumplaats. Het team eindigde als vierde met 145,658 punten. Individueel kwamen de beste resultaten op naam van Bente de Roodt en Jara van Dijk. Beiden rangschikten zich op een zesde plaats. Bente met 48,775 punten in de klasse MB3 en Jara met 42,167 punten bij de senioren-D.