Pupillen-C
Pupillen-C Foto: O&O Gymnastics Zwijndrecht

Knappe prestaties van O&O-jeugd

Lokaal

Bij de laatste in Zoetermeer gehouden districtscompetitiewedstrijden hebben de jongens van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O opnieuw een visitekaartje afgegeven. Zij wisten beslag te leggen op vijf gouden en drie zilveren medailles.

Het eerste goud kwam op naam van het combiteam O&O/Velccitas-Gouda in de pupillen-C-categorie. Het team met de O&O-inbreng van Bas Melkert, Job Donkers en Myron Jansen pakte de winst met 273,533 punten. In het individuele klassement was Bas Melkert met 91,700 punten de beste.

Het puppillen-B-team, bestaande uit Finn Frederiksz, Jonas Dekker, Djamilo Hoorweg, Thomas Jiskoot, en Levi Kant, trok eveneens aan het langste eind. Met 272,217 punten lieten zij zich na een spannende strijd het goud omhangen. Het individuele goud was met 95,033 punten voor Finn Frederiksz.

Bij de instappers kwam het team Top-Turnen-Zuid-Holland-1, met het O&O-lid Just van Rees in de formatie, als winnaar uit de strijd. Het team kwam tot een fraaie score van 286,850 punten. Het O&O-team samengesteld met Twan Stolk, Kanstantsin Novik, Jens de Waard en Justin Blaas werd  met 268,417 punten knap tweede. Individueel was het zilver met 96,000 punten voor Just van Rees.

De junioren-1-C- en jeugd-B-turners kenden alleen een individuele strijd. Bij de junioren-1-C ging het goud met 64,900 punten naar Olivier Kijkuit. Het zilver bij jeugd-B werd opgeëist door Vigo de Jager. Hij noteerde een score van 64,967 punten.