Afbeelding
Foto: A H van Joolingen

CDA haalt Europarlementariër Berendsen naar Zwijndrecht

Lokaal

Op uitnodiging van het CDA Zwijndrecht bracht CDA Europarlementariër Tom Berendsen op donderdag 23 februari een bezoek aan verschillende ondernemers in onze gemeente. Hij ging met hen in gesprek over onder andere de energietransitie, een onderwerp waar hij zich in Brussel mee bezig houdt. Ook de CDA-fractie van Zwijndrecht en diverse kandidaten voor de Provinciale Staten, sloten bij dit werkbezoek aan, zodat de lijnen tussen gemeente, provincie en Brussel kort blijven.

Tijdens het bezoek werd een fietstour door Zwijndrecht gemaakt, waarbij gebruik werd gemaakt van deelfietsen. Bij de A16 werd een stop gemaakt om te laten zien hoe belangrijk ondertunneling of overkapping van de A16 voor Zwijndrecht is.

Bij jachtenbouwer Oceanco werd gesproken over de verduurzamingsopgave en over de maritieme keten, die voor deze regio zo van belang is. Daarna werd er gegeten bij Restaria De Patrijs, waar ze flinke plannen hebben om het pand te verduurzamen, om zo de energiekosten te drukken. De dag eindigde bij V.V.G.Z., een voetbalvereniging die met slimme oplossingen ook de energiekosten heeft weten te drukken om een financieel gezonde vereniging te blijven.

Tom Berendsen: “De bezoeken van vandaag hebben mij laten zien dat in Zwijndrecht oplossingen gevonden worden voor goed ondernemen en bewegen.  Ik heb vandaag veel geluisterd en neem de aanbevelingen die ik van de ondernemers kreeg, mee naar de Brusselse onderhandeltafel.”

Tom Berendsen is, naast zijn woordvoerderschap op energie, in het Europees Parlement ook rapporteur voor het Europese industriebeleid. Hij heeft er onder meer voor gepleit om minder afhankelijk te worden van andere delen van de wereld, de Europese industrie te vergroenen en meer te investeren in onderzoek en innovatie.

Bij de A16 werd een stop gemaakt om te laten zien hoe belangrijk ondertunneling of overkapping van de A16 voor Zwijndrecht is.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding