Nederland
De brug over de Noord, ook wel Alblasserdamsebrug is een stalen boogbrug in Nederland, gelegen in de rijksweg N915 en overspant de rivier de Noord tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam.
Nederland De brug over de Noord, ook wel Alblasserdamsebrug is een stalen boogbrug in Nederland, gelegen in de rijksweg N915 en overspant de rivier de Noord tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. Foto: Wessel Dekker

Nachtafsluitingen Brug over De Noord (N915)

Lokaal

Rijkswaterstaat voert woensdag 8 en donderdag 9 maart ’s nachts functionele testen uit aan het beweegbare deel van de brug over De Noord. Daarvoor is de brug in beide richtingen telkens van 21.00 tot 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens deze nachten wordt getest of alle technische installaties nog goed functioneren. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10-30 minuten.  

Afsluitingen
Afsluitingen N915 (Brug over De Noord) in beide richtingen tussen Alblasserdam en 
Hendrik-Ido-Ambacht:

  • Op woensdag 8 maart 21:00 uur t/m donderdag 9 maart 05:00 uur
  • Op donderdag 9 maart 21:00 uur t/m vrijdag 10 maart 05:00 uur

Omleidingen wegverkeer
De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven. De omleidingsroutes lopen via de Noordtunnel (A15).

(Brom)fietsers en voetgangers
(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Zij moeten rekening houden met een oponthoud van maximaal 30 minuten.

Openbaar vervoer en hulpdiensten
Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over maatregelen waardoor de hulpverlening op peil blijft.

Vervoer gevaarlijke stoffen
De brug blijft beschikbaar voor transporteurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. Dit vervoer wordt door middel van verkeersregelaars over de brug geleid. De maximale wachttijd bedraagt 45 minuten.

Advies aan weggebruikers
- Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
- Houd rekening met extra reistijd
- Pas, indien mogelijk,. Uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route;
- Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden
Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voeren we jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.